Ποιός αστέρας του Χόλιγουντ έκανε δωρεά για τις τίγρεις του Νεπάλ

Δωρεά ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, έκανε το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο , στη WWF, για την προστασία των τίγρεων του Νεπάλ.

Το ποσό θα δοθεί για τη διατήρηση της περιοχής Terai Arc Landscape, η οποία βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

Η επιλογή αυτής της περιοχής δεν είναι τυχαία, καθώς είναι μεγάλης οικολογικής σημασίας, αφού αποτελείται από έντεκα διασυνοριακά προστατευόμενα οικοσυστήματα, μεταξύ του Νεπάλ

και της Ινδίας.

Η διεθνής οργάνωση WWF στοχεύει στο διπλασιασμό του αριθμού των συγκεκριμένων αιλουροειδών, ως το 2022.

Ο ηθοποιός μάλιστα επισήμανε σε δηλώσεις του: «Ο χρόνος τελειώνει για τις 3.200 τίγρεις που έχουν απομείνει στον πλανήτη, κυρίως λόγω της καταστροφής των οικοτόπων και της λαθροθηρίας».

«H WWF, η κυβέρνηση του Νεπάλ και οι τοπικές κοινότητες είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου σε αυτή τη μάχη και ελπίζω αυτή η δωρεά να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τον στόχο για τον διπλασιασμό του πληθυσμού των τίγρεων στην άγρια φύση» προσέθεσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Να σημειωθεί το γεγονός, ότι το Μάιο του 2013, ο αστέρας του Χόλιγουντ, είχε διοργανώσει δημοπρασία, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την προστασία των άγριων ζώων.

Η κίνηση του ήταν κερδοφόρα, αφού μέσα σε ένα μόλις βράδυ συγκεντρώθηκαν περίπου 38,8 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά στις τίγρεις, ο Ντι Κάπριο είχε δραστηριοποιηθεί και στο παρελθόν, συμμετέχοντας σε ακόμη μια δράση της WWF «Σώστε τις τίγρεις τώρα».

The post Ποιός αστέρας του Χόλιγουντ έκανε δωρεά για τις τίγρεις του Νεπάλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα