Ποιοι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ λένε «όχι» στα μέτρα

Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας που θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή για το σκληρό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, του

Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη κάνουν αγώνα δρόμου, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, που θα προκαλέσουν οξύτατα εσωκομματικά προβλήματα.

Στο παρασκήνιο πάντως ψιθυρίζεται ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που θα πάνε κόντρα στη γραμμή του «ΝΑΙ» καθώς θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας. Κοινή είναι άλλωστε η διαπίστωση ότι παρά τις όποιες διαφωνίες τους και οι τρεις αρχηγοί συμφωνούν ότι πρέπει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται πώς υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά οι πληροφορίες λένε πώς οι αρχικές 10 διαρροές θα περιοριστούν στις τέσσερις. «Ύποπτοι» θεωρούνται οι: Συμεών Κεδίκογλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κουτσούκος. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ήδη έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, ενώ για τον Μίμη Ανδρουλάκη που είπε ότι δεν ψηφίζει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. «Πράσινοι» βουλευτές λένε ότι ανάλογη τακτική ακολούθησε και στο παρελθόν, αλλά στο τέλος υπερψήφισε.

Στη ΔΗΜΑΡ το πρόβλημα εντοπίζεται στους Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη. Ωστόσο, στην περίπτωση που καταψηφίσουν, θα ανοίξουν μόνοι τους την πόρτα της εξόδου.

Τα λιγότερα προβλήματα υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία. Η εκτίμηση που επικρατεί πάντως είναι ότι τα μέτρα θα υπερψηφίσουν και οι βουλευτές της λεγόμενης «λαϊκής δεξιάς», παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα