Ποιοι πραγματικά κρύβονται πίσω από τις καταλήψεις

Εάν η εισβολή στο Πεντάγωνο ήταν η αρχή, η κατάληψη που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο κτίριο της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, λειτούργησε ως ήχος αφύπνισης.

Στο παρασκήνιο γίνεται ήδη λόγος για οργανωμένο σχέδιο από δυνάμεις που μπορεί να μην έχουν την ίδια αφετηρία, αλλά επιδιώκουν την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα.

Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχουν ομάδες εντός και εκτός Κοινοβουλίου που έχουν ως στόχο
να φρενάρουν την προσπάθεια για:
1. Αποκατάσταση του κύρους της χώρας.
2. Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίαςΚυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ναι μεν τα μέτρα είναι σκληρά, εξηγούν όμως ότι χωρίς αυτά η χώρα δεν θα πάρει τη δόση των 31,5 δις. ευρώ που είναι απαραίτητη για να επιστρέφει η χώρα στην ανάπτυξη.

Αποσταθεροποίηση

Στο ερώτημα ποιοι κρύβονται πίσω από την επιχείρηση αποσταθεροποίησης, η απάντηση δεν βρίσκεται μόνο στους ακραίους συνδικαλιστές.

Κάποιοι ήδη κάνουν λόγο για οικονομικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει στην επιστροφή της χώρας στη δραχμή και επιχειρούν να πλήξουν πολιτικούς στόχους.

Ονομαστική καταγγελία

Ο Αντώνης Σαμαράς, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις  και δέχεται εισηγήσεις, εάν συνεχιστούν τα φαινόμενα αναταραχών να παρέμβει δημόσια και να καταγγείλει ονομαστικά όσους συμμετέχουν στην προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος φόβος είναι πως ακόμη και εάν ψηφιστούν τα μέτρα, το κλίμα αναταραχής δε θα κοπάσει.

Αποκρατικοποιήσεις-επενδύσεις

Σε μια τέτοια περίπτωση θα πληγεί η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό , εξέλιξη η οποία θα έχει ολέθριες επιπτώσεις και στις αποκρατικοποιήσεις και στις επενδύσειςΣυνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν δεδομένο ότι αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση με στόχο να μπει φρένο στις ακραίες αντιδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα