Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα.

Με αιχμή τις περικοπές σε μισθούς απεργούν σήμερα Τετάρτη δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, ενώ στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης (11.00 -14.00 και 14.00 – 17.00).

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.Σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, προχώρησαν και οι δήμοι όλης της χώρας, σε υλοποίηση
της πρόσφατης απόφασης του Έκτακτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά τις περικοπές στους ήδη μειωμένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών στην πλατεία Κλαυθμώνος (11:00 π.μ.) και θα ακολουθήσει πορεία.

Κλειστά σήμερα είναι και τα φαρμακεία του Πειραιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Tην ίδια ώρα, αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πολιτική της σε ό,τι αφορά στις νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, καθώς και σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, φέρονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα