Ποια είναι τα κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη κατά την οποία αναμένεται να καθοριστούν τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Από τις τελευταίες πληροφορίες προκύπτει πως το εισοδηματικό κριτήριο ορίζεται στις 15.000 ευρώ, για περιπτώσεις φορολογουμένων χωρίς παιδιά, το οποίο κλιμακωτά αυξάνεται στις 30.000 ευρώ για περιπτώσεις φορολογουμένων με τέσσερα παιδιά.

Τα γεωγραφικά κριτήρια αναμένεται να ορίσουν τέσσερις

ζώνες με ανάλογο πλαφόν επιδότησης, το οποίο θα κυμαίνεται από τα 100 έως τα 400 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται εξαίρεση από το επίδομα όσων έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ. Επίσης, η εξίσωση του ειδικού φόρου αναμένεται να γίνει στο 80% κι ως εκ τούτου το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,43 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω ειδικής σελίδας που θα δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ δηλωθέν εισόδημα κι αξία ακινήτων θα διασταυρώνονται μέσω φορολογικών δηλώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα