Εισαγγελική παρέμβαση για λίστα πολιτικών

Το πλήθος των δημοσιευμάτων σχετικά με τις έρευνες του ΣΔΟΕ, που κατέληξαν σε λίστα 30 ονομάτων πρώην υπουργών, βουλευτών και άλλων πολιτειακών παραγόντων, που φέρονται ότι κατέχουν περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, προκάλεσαν την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, προϊσταμένου των οικονομικών εισαγγελέων.

Ο κ. Παντελής απεύθυνε στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ερώτηση με την οποία τους ζητεί να διαπιστώσουν εάν υφίσταται

μία τέτοια λίστα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα (Η λίστα μυστήριο του ΣΔΟΕ, εφημερίδα Δημοκρατία) και σε καταφατική περίπτωση, διέταξε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση κατά παντός υπευθύνου, ώστε να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος, το οποίο να σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Τέλος, ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι για μεν τους υπουργούς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος «όχι όμως εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών», καθώς, προηγουμένως, θα πρέπει να κατατεθεί αίτημα άρσης της βουλευτικής τους ασυλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα