Πλήρης έλεγχος του διαδικτύου στην Τουρκία

Μια σειρά από αμφιλεγόμενες τροπολογίες αναμένεται να υιοθετήσει το τουρκικό κοινοβούλιο προκειμένου να ενισχύσει τον έλεγχο του κράτους στο διαδίκτυο.

Ο συγκεκριμένος νόμος θα επιτρέπει στις κυβερνητικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών τηλεπικοινωνιών να μπλοκάρουν οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία δικαστική απόφαση ιστοσελίδες που παραβιάζουν την «προστασία της ιδιωτικής ζωής» ή δημοσιεύουν περιεχόμενο που θεωρείται «διάκριση ή προσβλητικό».

Η τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει και καταδικάζει τον νόμο αυτό, καθώς και πολλές ΜΚΟ,

σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται ο νόμος αυτός αποτελεί ένα μέρος ενός συνολικού νομοσχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι διατάξεις του οποίου θεσπίστηκαν έπειτα από έντονη κοινοβουλευτική συζήτηση με την αντιπολίτευση.

Να σημειωθεί ότι το κυβερνών κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έχει την απόλυτη πλειοψηφία με 319 έδρες στο 550 εδρών κοινοβούλιο, ενώ σε μια «έκθεση διαφάνειας» που δημοσιεύθηκε το Δεκέμβριο, η Google είχε κατατάξει την Τουρκία, όπως και την Κίνα στις χώρες όπου γίνεται έντονη λογοκρισία στα μέσα του διαδικτύου.

The post Πλήρης έλεγχος του διαδικτύου στην Τουρκία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα