Περιφερειάρχης ο Αλέκος Παπαδόπουλος…;

Δικηγόρος από τη Θεσπρωτία.

Ανδρώθηκε πολιτικά στους δαιδαλώδεις πολιτικούς διαδρόμους με μπόλικο βυζαντινό παρασκήνιο, – όπως συνέβαινε στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980 – , του αείμνηστου Μένιου Κουτσόγιωργα. Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΤ-2 επί κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου. Εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά το 1989 και το 1994 αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών,

Τα ΜΜΕ του επιφύλαξαν πάντα μια ιδιότυπη ασυλία λόγω των σχέσεων που είχε αναπτύξει με το δημοσιογραφικό κόσμα από την θητεία του στην ΕΤ-2.

Στις εκλογές του 2009 δεν βάζει υποψηφιότητα. Επικαλείται « αρρυθμίες στο πολιτικό σύστημα » κι αποσύρεται. Οι πραγματικοί λόγοι όμως είναι οι αντιπαλότητες που είχε αναπτύξει στην αχανή Β΄ περιφέρεια Αθηνών ως υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα είχε τάξει σε όλους τους πράσινους υποψήφιους δημάρχους κομματικό χρίσμα. Διαψεύστηκε στην πορεία κι αφού κατάλαβε ότι η εκλογή του θα ήταν αδύνατη έκανε μια έξυπνη…., ηρωική έξοδο…!!!

Στην παρούσα φάση, παρά τα όσα γράφονται για συμμετοχή του σε ζυμώσεις για δημιουργία κόμματος, ετοιμάζεται να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου, ως ανεξάρτητος, στις επερχόμενες αυτόδιοικητικές εκλογές…!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα