Περιφερειάρχης με τη «βούλα» ο Τζιτζικώστας

Και τυπικά περιφερειάρχης έγινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας καθώς σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία σε τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, χοροστατούντος του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου και παρουσία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης

κ.κ. Άνθιμος επέδωσε στο νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη αναμνηστικό μετάλλιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

«Καλούμαστε να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μας οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας πριν από δύο χρόνια», τόνισε στην ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι «μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο, αυτή η διοίκηση, αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο, όλοι μας, καλούμαστε να δώσουμε απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα του τόπου μας. Μαγικές λύσεις και έτοιμες συνταγές επιτυχίας ούτε υπήρχαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά. Και οι καρποί της δουλειάς έρχονται πιο γρήγορα με τη συνεργασία. Την ουσιαστική, την διαπαραταξιακή συνεργασία».

«Από σήμερα, τέρμα τα λόγια. Τέρμα οι μεγάλες εξαγγελίες. Έχουμε την ευθύνη της εμπιστοσύνης των πολιτών. Από αυτή τη στιγμή, όλη μας η προσοχή και όλες μας οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο έργο που έχουμε μπροστά μας», υπογράμμισε ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. «Πρέπει όχι απλώς να εδραιώσουμε, αλλά να ισχυροποιήσουμε την Περιφερειακή Διοίκηση και νοοτροπία. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας. Πρέπει να βάλουμε τώρα τις βάσεις για την επόμενη προγραμματική περίοδο ώστε να εκμεταλλευτούμε μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που μας παρέχει το ΕΣΠΑ», κατέληξε στην ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, οι Αντιπεριφερειάρχες των περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, ο Δήμαρχος Ευόσμου-Κορδελιού Στάθης Λαφαζανίδης, Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Λαπόρδας, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Πολύζος, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, ο Διοικητής του Γ΄Σώματος Στρατού Γιώργος Μπασιακούλης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Δημήτριος Ζάχος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Τρύφων Κούκιος και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Πηγή: Karfitsa.gr

Σχετικά άρθρα:

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Στη φάση υλοποίησηςΝέος Περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Keywords
Τυχαία Θέματα