Die Welt: Η κατάρα της λίστας χτύπησε την Ελλάδα!

Αφιέρωμα στις… λίστες που έχουν αναστατώσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενεί η εφημερίδα die Welt, με τίτλο «η κατάρα με τις λίστες».

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται πως «η είδηση έφερε τρικυμίες στην πολιτική τάξη της Ελλάδας. Οι ελληνικές αρχές διεξάγουν έρευνες εναντίον ενός “αρχηγού κόμματος” με την υποψία της

φορολογικής απάτης, το κόμμα ωστόσο δεν κατονομάζεται. Προφανώς όμως οι έρευνες σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ».

Σύμφωνα με τη Welt, η λίστα Λαγκάρντ μπορεί να είναι μόνο η αρχή, καθώς, όπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση διαθέτει και άλλες λίστες. Οι δυο προέρχονται από τη Γερμανία με δεδομένα πελατών σε τράπεζες του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν, από CD τα οποία αγόρασαν οι γερμανικές αρχές».

«Και οι δυο λίστες», συνεχίζει το δημοσίευμα, «περιέχουν περίπου 4.500 ονόματα. Μέχρι σήμερα ωστόσο οι φορολογικές αρχές δεν έχουν κινηθεί εναντίον κάποιου από εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες αυτές. Από το Λονδίνο έρχονται την ίδια ώρα τα δεδομένα περίπου 600 Ελλήνων οι οποίοι αγόρασαν στη Βρετανία ακίνητα αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, ενώ από την Ολλανδία τα ονόματα περίπου 100 ιδιοκτητών γιοτ, οι οποίοι πλήρωσαν μεταξύ 500.000 και 4 εκατ. ευρώ για τα πλοία τους, χωρίς όμως να τα δηλώσουν ποτέ στις φορολογικές αρχές».

Σχετικά άρθρα

Τι παίζει με τη δεύτερη λίστα Λαγκάρντ;Από την «Τάξη του ’80» στην λίστα Λαγκάρντ…Πόλεμος ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ
Keywords
Τυχαία Θέματα