Πέλεκυς στους αδύναμους, (ν)τροπόλογια – χάρη στους επώνυμους εγκληματίες!

Του Γιάννη Ντάσκα

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Τον έλεγχο των προσλήψεων δεν τον έκανε το περίφημο (ή διαβόητο κατ’ άλλους) ΑΣΕΠ αλλά η υπηρεσία στην οποία πήγαινε το άτομο που προσελήφθη. Έτσι έστελναν φωτοτυπίες πτυχίων και άλλων «προσόντων» που στην πραγματικότητα ήταν πλαστά. Έπαιρναν όμως τις θέσεις και τις κατέχουν και σήμερα».

Αυτή τη δήλωση την έκανε τώρα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας αλλά και υπουργός αρμόδιος σήμερα (Διοικητικής

Μεταρρύθμισης) για τους υπαλλήλους αυτούς.

Τόσο ο ίδιος , όσο και ο παριστάμενος στις δηλώσεις του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος και φυσικά και ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης είπαν με ένα στόμα ότι «οι υπάλληλοι αυτοί πρέπει να απολυθούν χωρίς καμία άλλη διαδικασία γιατί διέπραξαν και το ποινικό αδίκημα και την ηθική παίρνοντας τη θέση κάποιου άλλου ικανού και επίσης ζημίωσαν και το δημόσιο ταμείο».

Α μπα; Έτσι λένε τώρα οι κ.κ. Γρηγοράκος και Ψυχάρης;

Ο πρώτος είναι γιατρός χρόνια. Ο δεύτερος είναι γιος του Σταύρου Ψυχάρη και μέχρι να γίνει βουλευτής υπάλληλος (πρόξενος) του ελληνικού κράτους.

Καλά δεν ήξεραν, δε διάβαζαν εφημερίδες; Ακόμα και το ΒΗΜΑ που συγκαλύπτει ό,τι ενοχλεί την εξουσία ορισμένες φορές έχει κάνει άπειρα ρεπορτάζ ικανότατων δημοσιογράφων, όπως του Βασίλη Λαμπρόπουλου,της Γιάννας Παπαδάκου, του Στέλιου Βραδέλη, του Αρη Ραβανού, του Γιώργου Παπαχρήστου και άλλων για τέτοιες ακριβώς κομπίνες. Χρόνια πριν.

Επομένως γιατί να αναζητηθούν ευθύνες ποινικές και ηθικές μόνο στους υπαλλήλους που διορίστηκαν; Εκείνοι που τους διόρισαν και όφειλαν να ελέγξουν τα πτυχία και τα έγγραφα που φαίνονταν από μακριά ότι ήταν ανύπαρκτα δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες; Αν ελεγχθούν και αυτοί δε θα μιλήσουν και δε θα πουν ποιος πολιτικός τους έδινε εντολή να κάνουν το διορισμό με αυτό τον τρόπο;

Αναφερθήκαμε στο ΒΗΜΑ του κ.Ψυχάρη γιατί θεωρούμε λογικό να μη διάβαζαν τα δικά μας πολύ ενοχλητικά ρεπορτάζ για προσόντα-μαϊμού γιατρών, καθηγητών, υπαλλήλων κλπ.

Οι υπάλληλοι αυτοί πρέπει να φύγουν αλλά οι Νομικοί Σύμβουλοι του Κράτους που συνέβαλαν στα μεγάλα σκάνδαλα με γνωμοδοτήσεις-εγκλήματα μένουν με ειδική τροπολογία που πέρασε στις 2 Ιουλίου.

Τι προτείνουμε;

Να τιμωρηθούν εκείνοι που τους διόρισαν μαζί δίπλα-δίπλα με εκείνους που διορίστηκαν. Διαφορετικά να περάσει μια τροπολογία σαν κι αυτή που πέρασε για τους Νομικούς Συμβούλους που έκαναν μεγάλες κομπίνες. Τουλάχιστον για εκείνους που θα πεινάσουν οι οικογένειές τους.

Οι ίδιοι οι υπάλληλοι να ζητήσουν ίδια μεταχείριση…

Το σωστό βέβαια είναι να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ. Και υπάλληλοι ,και προϊστάμενοι και πολιτικοί και Νομικοί Σύμβουλοι. Όχι επιλεκτικά σαν κι αυτή την αθλιότητα με την ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου…

Keywords
Τυχαία Θέματα