«Χωρίς περιθώρια αισιοδοξίας η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς»

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε το δ.σ. της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέναντι στα ζητήματα που τέθηκαν δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΟΕ, δεν δόθηκε καμία σαφής απάντηση για το καθεστώς πραγματοποίησης των μετατάξεων

και δεν υπήρξε δέσμευση για την άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων με επίκληση στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των μετατάξεων.

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, για πρώτη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ έχει ανακοινωθεί πως ο αριθμός των πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι εξαιρετικά μειωμένος.

Παράλληλα η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συσπείρωση και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «άδικες, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ Χ. Κόκκινος σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί «βρίσκονται στον αέρα», καθώς δεν γνωρίζουν πού θα παρουσιαστούν. Παράλληλα προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλά κενά στα σχολεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα