Πάτρα: Έως και δυο χρόνια περιμένουν 2.000 άτομα με αναπηρία να περάσουν από επιτροπή

Δραματικές στιγμές ζουν περισσότερα από 2000 άτομα με αναπηρία στην Πάτρα, 580 στον Πύργο και 1500 στην περιοχή του Αγρινίου, τα οποία περιμένουν να περάσουν από τις περιβόητες επιρροές του ΚΕΠΑ.

Σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή έχει φτάσει τα δυο χρόνια, ενώ η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου, καθώς η κόντρα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μεταθέτει κάθε μέρα την εξέταση 850 ατόμων κατά ένα εικοσιτετράωρο.

Να σημειωθεί πως η αδιαφορία της πολιτείας απέναντι στους ανάπηρους της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ δεκάδες έχουν κοπεί τα βοηθήματα που λάμβαναν και συντάξεις.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στους patrastimes ο Διευθυντής της νευρολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας γιατρός Ν. Μακρής, αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως στις περιβόητες επιτροπές του ΚΕΠΑ δεν χρησιμοποιήθηκαν γιατροί του ΕΣΥ, παρόλο που δόθηκαν σχετικές λίστες.

Παράλληλα ο κ. Μακρής αποκάλυψε, πως στις επιτροπές δεν έχουν τοποθετηθεί γιατροί με ειδικότητες ψυχιάτρου και νευρολόγου σε επαρκεί αριθμό, παρόλο που τα περισσότερα περιστατικά που είναι προς εξέταση άπτονται αυτών των ειδικοτήτων.

The post Πάτρα: Έως και δυο χρόνια περιμένουν 2.000 άτομα με αναπηρία να περάσουν από επιτροπή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα