Λονδίνο: Σε βροχόπτωση ή σε κεραυνό οφείλεται η πτώση της οροφής του Apollo (ΦΩΤΟ)

Στην έντονη βροχόπτωση ή σε κεραυνό πιθανολογείται ότι οφείλεται η κατάρρευση της οροφής στο ιστορικό θέατρο του Λονδίνου «Apollo», η οποία είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 88 άνθρωποι, επτά εκ των οποίων σοβαρά.

Την ώρα του ατυχήματος βρίσκονταν εντός του θεάτρου πάνω από 725 άνθρωποι

Πράγματι, λίγο πριν την παράσταση, σημειώθηκαν στο Λονδίνο έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν αυτή ήταν η αιτία

του ατυχούς περιστατικού. Την ώρα της παράστασης ένα τμήμα της οροφής του θεάτρου κατέρρευσε με αποτέλεσμα κομμάτια της να πέσουν πάνω στο κοινό.

«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα», υποστηρίζει ένας μάρτυρας που βγήκε σώος από τα συντρίμμια. «Ξαφνικά ακούσαμε ένα κρακ και η οροφή άρχισε να καταρρέει. Νόμιζα ότι ήταν μέρος της παράστασης», δήλωσε ένας άλλος θεατής της παράστασης. Να σημειωθεί ότι την παράσταση παρακολουθούσαν και πολλά παιδιά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, έπλεξε το εγκώμιο των σωστικών συνεργείων, τα οποία όπως είπε, επέδειξαν υποδειγματική ετοιμότητα.

«Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω βιώσει ξανά περιστατικό σαν και αυτό» είπε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Την ώρα του ατυχήματος βρίσκονταν εντός του θεάτρου πάνω από 725 άνθρωποι, ενώ επικράτησε πανικός, με αποτέλεσμα κάποιοι θεατές να ποδοπατηθούν, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα. Αυτή τη στιγμή, όσοι είχαν παγιδευτεί έχουν απεγκλωβιστεί.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη διεύθυνση του θεάτρου, το κτίριο έχει σχεδόν ολοσχερώς καταστραφεί.

Το ιστορικό θέατρο Apollo βρίσκεται στη περιοχή του Σόχο, και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο Σάφτσμπερι, και είναι ένα από τα παλαιότερα θέατρα της Βρετανίας. Χτίστηκε το 1901 και έχει χωρητικότητα 775 θεατών. Την ώρα της κατάρρευσης στο θέατρο παιζόταν η παράσταση «The Curious Incident of the Dog in the Night-time», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα».

The post Λονδίνο: Σε βροχόπτωση ή σε κεραυνό οφείλεται η πτώση της οροφής του Apollo (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα