Παράθυρο συμφωνίας για ΕΡΤ με καρότο και μαστίγιο!

Του Γιάννη Ντάσκα

Παράθυρο συμφωνίας για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ άφησε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι με φυγή προς τα εμπρός μπορεί να βρεθεί φόρμουλα άμεσης έναρξης λειτουργίας της ΕΡΤ και αν επιτευχθεί συμφωνία

οι εκλογές θα απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με όσα μας είπε κυβερνητικό στέλεχος πριν από λίγο η άμεση επαναλειτουργία δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει πίσω σε όσα εξήγγειλε αλλά αντίθετα θα τεθεί πιο γρήγορα σε εφαρμογή η αναδιάρθρωση που έχει υποσχεθεί μέσω της διαδικασίας που ξεκίνησε με το κλείσιμο και την κατάθεση νομοσχεδίου.

Η ομιλία του πρωθυπουργού ως προς το θέμα της ΕΡΤ είχε και καρότο και μαστίγιο.

Η αναφορά στην άμεση έναρξης λειτουργίας ήταν το καρότο. Το μαστίγιο ήταν η άμεση αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού στις δικαστικές έρευνες που ξεκίνησαν από την εισαγγελέα διαφθοράς και ανήγγειλε δημοσιότητα σε σκανδαλώδεις υποθέσεις που εκκρεμούν σε διάφορα στάδια.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος υπάρχουν σημεία στα οποία μπορεί να συγκλίνουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα και αυτό το σημείο της άμεσης επανέναρξης λειτουργίας είναι ένα σημείο στο οποίο είναι κάθετοι και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης που ζήτησαν άμεσα άνοιγμα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη Βουλή ότι υπάρχει διεθνής και εσωτερική πίεση προς την Κυβέρνηση στο θέμα της ΕΡΤ ενώ χαρακτήρισε παράνομους,χωρίς νόμιμη άδεια τους ιδιοκτήτες τους ιδιωτικών σταθμών.

Ο κ.Τσίπρας είπε(στη Βουλή) ότι τα σκάνδαλα συνεχίστηκαν και επι των ημερών της Νέας Κυβέρνησης με διορισμούς και συντήρηση εκτός εργασίας στελεχών της ΕΡΤ.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε για επιβάρυνση του ελληνικού λαού με κοινωνικούς πόρους σε μια δημόσια τηλεόραση που δεν έχει καθόλου ακροαματικότητα.

Ο κ.Στουρνάρας είπε ότι η κυβέρνηση θα φέρει για διαβούλευση νομοσχέδια που συνέταξαν οι μη ανήκοντες στη σημερινή κυβέρνηση κ.κ.Μόσιαλος και Αλιβιζάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα