Παραπέμπεται για κακούργημα ο Μάκης Ψωμιάδης για τα στημένα

Ο Μάκης Ψωμιάδης, ο γιος του Σταύρος και άλλα 9 άτομα παραπέμπονται να δικαστούν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες της περιόδου 2008-2011, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει πάταγο όταν αποκαλύφθηκε στους αθλητικούς και όχι μόνο χώρους.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (1733) οι 11, παραπέμπονται να δικαστούν για κακουργήματα και συγκεκριμένα

για συγκρότηση ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία, καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι οι Γιάννης Παπακώστας, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Γιώργος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσης Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να χωρίσει το κεφάλαιο αυτό από τη συνολική υπόθεση επειδή λήγει το 18μηνο προφυλάκισης Ψωμιάδη και θα πρέπει ήδη να αρχίσει σύντομα η δίκη. Από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους που αρχικά είχαν απολογηθεί στον ανακριτή δεν παραπέμπονται οι Διαμαντής Κωνσταντάρας, Σταύρος Μπακιρτζής, Κώστας Τσαλίκης, Ευάγγελος Δήμου, και Χαράλαμπος Χριστόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα