parakato.gr: Ενημέρωση χωρίς…δεσμεύσεις!

Είναι πλέον γεγονός, πως με την κρίση των MME, ο κόσμος επιλέγει τα site για να ενημερώνεται κατά βάση, καθώς εφημερίδες και τηλεόραση αρχίζουν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζουν τα site της επαρχίας, καθώς ο κόσμος κάνει στροφή στο διαδίκτυο για να βρει πιο άμεση και ελεύθερη ενημέρωση και για τα τοπικά νέα.

To parakato.gr είναι ένα από τα

site της Κορίνθου το οποίο έχει καταφέρει να πιάσει τον παλμό της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, με αποτέλεσμα να έχει τεράστια απήχηση στις προτιμήσεις του κόσμου.

Το paraskhnio.gr, επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του parakato.gr, Κώστα Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να μας μιλήσει για την κεντρική ιδέα του site, αλλά και για να μας κάνει μια mini παρουσίαση, απατώντας σε διάφορες ερωτήσεις.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη:

Πότε ξεκίνησε να λειτουργεί το site και τι ανταπόκριση είχατε στην τοπική κοινωνία;

«Το parakato.gr ξεκίνησε αρχικά ως τοπικό blog τον Μάιο του 2009. Επειδή όμως σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην τοπική κοινωνία, αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε σε κάτι μεγαλύτερο, οπότε το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία ενός site».

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε στην αρχή;

«Όσο περίεργο κι αν ακουστεί σε κάποιους, δεν αντιμετωπίσαμε στην αρχή καμία δυσκολία. Το parakato.gr δεν είναι επαγγελματικό site και δεν εξυπηρετεί συμφέροντα».

Ποια είναι τα θέματα με τα οποία ασχολείστε κατά βάση;

«Κυρίως ασχολούμαστε με κοινωνικοπολιτικά θέματα. Να πω όμως ότι δεν εισπράττουμε χρήματα, δε βάζουμε διαφημίσεις, παρόλο που μας έχουν κάνει αρκετές προτάσεις κατά καιρούς, διότι αυτή είναι η νοοτροπία μας».

Η κρίση πώς σας έχει αγγίξει;

«Με το parakato.gr, ασχολούνται τρία άτομα κι εγώ που είμαι ο διαχειριστής. Σκεφτείτε ότι εγώ υπογράφω ως «Παρακατιανός», διότι δε θέλω ούτε το όνομά μου να πολυφαίνεται, ούτε η φάτσα μου, κυρίως διότι δε θέλω να κάνω αυτά που κοροϊδεύω…».

Ποιοι είναι οι στόχοι του site;

«Δεν μας απασχολεί κάτι παραπάνω από χαλαρή επικοινωνία με τον κόσμο. Δεν έχουμε στόχο να πιάσουμε για παράδειγμα τα 5.000 κλικ. Κάνουμε κάτι αληθινό, χωρίς άγχος. Νομίζω ότι αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Δεν αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια, δεν γράφουμε πράγματα που δεν μας εκφράζουν και προσπαθούμε να έχουμε μια ταυτότητα. Πάμε κόντρα στο ρεύμα και είμαστε οργισμένοι με πολλά sites».

Keywords
Τυχαία Θέματα