Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Στην Βουλή κατατέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο εστιάζει σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ οικονομικής διοίκησης και διαχείρισής τους, αλλά και ζητήματα διοικητικής λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις υπουργείου Εσωτερικών».

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει προκάλεσε το άρθρο 80 του νομοσχεδίου που μειώνει σε ένα

μήνα, πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον εκλογικό περιορισμό σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις αλλά και τις αλλαγές υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών υπαλλήλων.

Καθώς η μείωση του εκλογικού περιορισμού, από τις 18 Μαρτίου στις 18 Απριλίου, δηλαδή από δύο μήνες που ίσχυε μέχρι τώρα σε ένα μήνα, απελευθερώνει τις απολύσεις όσων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα μεταφερθούν σε άλλη θέση. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο προβλέπεται ότι οι εκλογικοί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν για την πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ενόψει των εποχικών θερινών αναγκών) και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές με το εν λόγο νομοσχέδιο «ανοίγει ο δρόμος» για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Το νομοσχέδιο εξαιρεί επίσης από την αναστολή διορισμών σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού τους υπηρετούντες υπαλλήλους που έχουν πετύχει τον διορισμό τους σε άλλη θέση του Δημοσίου, των ΟΤΑ α” και β” βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

The post Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα