Πανίσχυρο το τέρας της διαφοράς στο χώρο της υγείας – Λογαριασμοί – μαμούθ στην Ελβετία!

Λίστες φαρμακευτικών, με εκατοντάδες Ελληνες γιατρούς και συγγενείς ισχυρών σε σημαντικά «πόστα». Πλαστό πτυχίο, αλλά και λογαριασμός γιατρού με 122 εκατ. ευρώ!Του Γιάννη Ντάσκα

«Tα χρήματα που ξοδεύονται, για να θρέψουν το τέρας της διαφθοράς στο χώρο της υγείας, είναι τόσα πολλά, που φτάνουν για την οικονομική ανόρθωση της χώρας!». Τη δήλωση αυτή, μας έκανε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος και υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις, σε κάθε μέτρο που λαμβάνεται στον χώρο, είχαν ως τώρα αποτελέσματα ακύρωσης των μέτρων, διότι οι εμπλεκόμενοι στη διαφθορά, είτε είναι άμεσα διαπλεκόμενοι, με πολιτικά

γραφεία, είτε με πανίσχυρους επιχειρηματίες και πανίσχυρες εταιρείες, που προστατεύουν τους δικούς τους.

Το κυβερνητικό στέλεχος, μας είπε χαρακτηριστικά: «Η τοποθέτηση του Αδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, έγινε με την πεποίθηση ότι δεν καταλαβαίνει από πιέσεις αυτού του είδους και από κυκλώματα. Ηδη, έχει τολμήσει και έχει πάρει στα χέρια του, στοιχεία – βόμβες, για βρώμικο χρήμα στο χώρο. Από λίστες γιατρών που έχουν γίνει ζάμπλουτοι, μέσω φαρμακευτικών εταιρειών, μέχρι περιουσιακά στοιχεία, που φαίνονται να ανήκουν σε άσχετους, αλλά ανήκουν σε στελέχη στο χώρο της υγείας και έχουν αρκετοί τρομάξει».
Μας εξήγησε ότι, μεγαλογιατροί και μεγαλοπαράγοντες στο χώρο της υγείας, δεν θέλουν καμία μετακίνηση υπαλλήλου, για να μην σπάσουν τα κυκλώματα και τα άβατα. Υπάρχουν κλινικές σε μεγάλα νοσοκομεία, που είναι σχεδόν άδειες μερικές ημέρες και δεν θέλουν να μεταφερθούν εκεί ασθενείς μικρότερων νοσοκομείων, ακριβώς γιατί γίνεται εμπόριο και όχι νοσηλεία. Ετσι, στέλνουν ασθενείς που δεν πληρώνουν σε μικρά νοσοκομεία, ή μερικές φορές αυτά τα μικρά νοσοκομεία, νοσηλεύουν ένα μικρό αριθμό για να δικαιολογούν τεράστια έξοδα που πληρώνει ο φορολογούμενος.
«Αν και ο Αδωνις αποτύχει να σπάσει τα αποστήματα, πρέπει να παραδώσουμε τα κλειδιά στα κυκλώματα», μας είπε το κυβερνητικό στέλεχος.
Ποια είναι η κατάσταση στο χώρο της Υγείας; Από τη μια πλευρά, χιλιάδες που εργάζονται εξαντλητικά, για να κρατήσουν μονάδες με λίγο προσωπικό. Οι έντιμοι που δεν φαίνονται και θα ήθελαν ενίσχυση σε προσωπικό και σε υλικά.

Τα κυκλώματα

Από την άλλη τα κυκλώματα. Παραδείγματα:
-στη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκονται διοικητές κρατικών νοσοκομείων και συγγενείς στελεχών του ΕΣΥ, που κατά τα άλλα δηλώνουν «καθαροί»
-συγγενείς μεγαλο-υπουργών τού παρελθόντος έχουν υπό τον έλεγχό τους, τεράστιους στην κρατική χρηματοδότηση χώρους της υγείας και εκεί δεν αφήνουν να περάσει …κουνούπι, αν δεν ανήκει στο σύστημά τους.
- ηλικιωμένος γιατρός κρατικού νοσοκομείου στον τομέα της Ογκολογίας, έχει σε τράπεζα της Ζυρίχης 122 εκατ. ευρώ!
-μόνο στη λίστα της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer, για την οποία στη Γερμανία γίνεται έρευνα, αλλά στην Ελλάδα η έρευνα καρκινοβατεί, βρίσκονται περίπου 800 Ελληνες γιατροί, με αποστολή την συνταγογράφηση και διακίνηση φαρμάκων της εταιρείας. Την ίδια βέβαια πρακτική, έχουν και άλλες εταιρείες αλλά στην περίπτωση της Bayer, άνοιξε φάκελος γιατί πρώην στέλεχος άνοιξε το στόμα του και μάλιστα στη γερμανική Δικαιοσύνη.
-μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, επιβάλλουν στο χώρο της υγείας συγκεκριμένα πρόσωπα και φροντίζουν να τα διαδεχθούν στενοί συγγενείς τους, για να μην σπάει το σύστημα. Για να φαίνεται η διαδοχή αξιοκρατική, οι φαρμακευτικές εταιρείες φροντίζουν να γεμίζουν το φάκελο με «στημένα» συνέδρια και «προκάτ» εργασίες, ώστε να φαίνονται ότι υπερέχουν των άλλων.
Με τα χρόνια, τα συστήματα αυτά, νοσηλεύοντας πολιτικούς, βοηθώντας πολιτικούς κλπ έχουν γίνει τόσο ισχυρά, ώστε είναι πιο εύκολο να… πέσει πρωθυπουργός, παρά ένα από αυτά τα συστήματα.
Για να στρέφουν την προσοχή αλλού, πολιτικοί και μεγαλογιατροί, άφησαν να μπαίνουν σε κρατικά νοσοκομεία «φίλοι» με πλαστά πτυχία και προσόντα «μαϊμού».
Παράδειγμα: Μία γιατρός του ΕΣΥ, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε η ίδια, είχε εισαχθεί το 1991 στο Ιατρικό Ινστιτούτο Κιέβου στην Ουκρανία «Ο.Ο. Μπογκομόλετς» και το 1997 αποφοίτησε από το Εθνικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο Κιέβου, με ειδικότητα «γενικός ιατρός».
Ο τίτλος σπουδών της, αναγνωρίστηκε από το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) στις 26 Ιουνίου του 2002, το 2005 έλαβε άδεια άσκησης επαγγέλματος για την περιφέρεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και στις 15 Απριλίου 2011 πήρε άδεια λειτουργίας Ιδιωτικού Παθολογικού Ιατρείου, στον δήμο που συνεργαζόταν με το ΚΑΠΗ. Παράλληλα, η Θ.Π., είχε ξεκινήσει επίσημη συνεργασία, με γνωστή ιδιωτική εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών ως «ειδική παθολόγος».

Η καταγγελία

Αρχικά, όλα φαίνονταν νομότυπα, αλλά μια καταγγελία άλλαξε τα πάντα.
Μετά από έγγραφο που απέστειλαν-λόγω της επώνυμης καταγγελίας- ελεγκτές στον Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, ο οποίος αντικατέστησε το ΔΙΚΑΤΣΑ, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την αναγνώριση του πτυχίου της «ιατρού», έλαβαν την εξής απάντηση:
«Μετά από ενδελεχή έλεγχο στα αρχείο της υπηρεσίας και του ΔΙΚΑΤΣΑ, δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθεί αίτηση αναγνώρισης πτυχίου στο όνομά της και ως εκ τούτου, δεν βρέθηκε και η πράξη αναγνώρισης τίτλου σπουδών».
Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης στο ΔΙΚΑΤΣΑ, ήταν πραγματικός, αλλά αφορούσε την αίτηση άλλης υποψήφιας για αναγνώριση πτυχίου. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αθηνών, από την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, αλλά η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί.
Το ΔΣ του Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) συνεδρίασε στις 8 Φεβρουαρίου του 2013, προκειμένου να αξιολογήσει τα δεδομένα με το πτυχίο της ιατρού-«μαϊμού». Οι υπηρεσίες του ΔΟΑΤΑΠ, είχαν επικοινωνήσει με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου του Κιέβου, με στόχο να επιβεβαιώσουν τη γνησιότητα του πτυχίου της Θ.Π.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Κιέβου, απάντησε στο αίτημα του ΔΟΑΤΑΠ, που κατατέθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Ουκρανία, ότι η Θ.Π. ουδέποτε φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου και ότι είναι πλαστογραφημένα το πτυχίο και οι υπογραφές των εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών σε αυτά: «Το γραφείο Κοσμήτορα της 1ης Ιατρικής σάς ενημερώνει, ότι έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η Θ.Π. σπούδασε σε ακαδημαϊκή ομάδα ημεδαπών φοιτητών, δεν έχουν βρεθεί. Επίσης, η βεβαίωση που μας έχετε διαβιβάσει, σε αντίγραφο, υπογεγραμμένη από την αναπληρώτρια κοσμήτορα της 1ης Ιατρικής Σχολής, πλαστογραφήθηκε αναιδώς και αμελώς», αναφέρει στην επιστολή του το Πανεπιστήμιο του Κιέβου.
Η αφαίρεση της άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος για τη Θ.Π., έγινε μετά από οκτώ χρόνια, που παρείχε ιατρικές υπηρεσίες με πλαστά έγγραφα, τόσο στον δήμο, όσο και σε ιδιωτικό ιατρικό φορέα, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Τέλος, δεν έχουν ελεγχθεί τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του ελληνικού κράτους, που νομιμοποίησαν τα πτυχία της Θ.Π., χωρίς να ελέγξουν την προέλευσή τους, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Γιατί δεν έγινε αυτό; Γιατί παρόμοιες υποθέσεις είναι πολλές και θα ανοίξουν στόματα και για στενούς συγγενείς πολιτικών και μεγαλογιατρών, στον κύκλο των οποίων ανήκει και η συγκεκριμένη, αλλά δεν σώθηκε, γιατί έγινε επώνυμη (και για προσωπικούς λόγους) καταγγελία.

Είχαν «καθαρίσει»

Πρόσφατα τέθηκαν σε αργία 20 γιατροί για διάφορες υποθέσεις. Ολοι τους είχαν με κάποιο τρόπο «καθαρίσει» σε όλα τα στάδια, σε επιβεβαίωση τού κανόνα, ότι τα «συστήματα» είναι πανίσχυρα. Πώς επιβεβαιώνεται; Μεταξύ των αθωωθέντων, ένας ο οποίος είχε 150 σφραγίδες, για να υπογράφει σε πολλά επίπεδα και να συνταγογραφεί και να μη φαίνεται. Ετσι, φτάνουμε στον Αύγουστο του 2013 και οι συνταγογραφήσεις συνεχίζονται αμείωτες, επιβαρύνοντας με άχρηστες ιατρικά πράξεις τα δημόσια ταμεία…
Οι 20 γιατροί, ανήκουν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας και είχαν… πλούσιο πειθαρχικό φάκελο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο ΕΣΥ και για υποθέσεις που είχαν προκαλέσει την κοινή γνώμη. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για γιατρούς νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο με προμήθεια ορθοπεδικών υλικών αξίας εκατ. ευρώ. Αλλες υποθέσεις, αφορούν παθητική δωροδοκία, αναξιοπρεπή συμπεριφορά, παράβαση καθήκοντος, εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα