Παγκόσμια διάκριση για το ΤΕΙ Κρήτης

Με το αργυρό βραβείο Erasmus 2013 τιμήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης για την ποιοτική διδασκαλία και τις ευκαιρίες που προσφέρει για επιμόρφωση στο εξωτερικό σε σπουδαστές και καθηγητές.

Η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος και αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, έδωσε τα συγχαρητήριά της στους εκπροσώπους των ιδρυμάτων που κέρδισαν τα

βραβεία, υπογραμμίζοντας ότι: «κατέδειξαν την αξία του Erasmus από την άποψη των ευκαιριών που προσφέρει για διδασκαλία και επιμόρφωση στο εξωτερικό, καθώς η πείρα που αποκόμισε το πανεπιστημιακό προσωπικό από την εργασία του σε διαφορετικό, διεθνές περιβάλλον προσφέρει τεράστιο όφελος, τόσο στους φοιτητές του ιδρύματος υποδοχής, όσο και στους φοιτητές του ιδρύματος αποστολής».

Το χρυσό βραβείο έλαβε το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών JAMK στο Jyväskylä της Φινλανδίας, στο οποίο το 70% του προσωπικού κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος στα προγράμματα Erasmus, ενώ το το χάλκινο βραβείο απονεμήθηκε στο Πολυτεχνείο της Βαλένθια της Ισπανίας (Universitat Politècnica).

Τα τρία αυτά εκπαιδευτικά Ιδρύματα που ανακηρύχθηκαν νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Erasmus 2013, έχουν την δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος.

Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες επέλεξαν ανάμεσα σε 4.500 τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, καταλήγοντας στον τελικό κατάλογο των 20 καλύτερων.

Εκτός από τις υποτροφίες που δόθηκαν σε φοιτητές για σπουδές ή κατάρτιση στο εξωτερικό, το Erasmus έχει χρηματοδοτήσει περισσότερες από 300.000 ανταλλαγές προσωπικού για διδασκαλία και επιμόρφωση και περισσότερα από 3.200 εντατικά προγράμματα από το 1997.

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης έχει περισσότερους από 15.000 φοιτητές, που παρακολουθούν μαθήματα σε έξι διαφορετικές πόλεις της Κρήτης.

Τη βάση για την διεθνοποίηση διαμόρφωσαν τα 22 εντατικά προγράμματα, που λειτουργούν από το 2005 συνάπτοντας δεσμούς τόσο με την τοπική βιομηχανία όσο και με ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνεπώς αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης να αποκτήσουν διεθνή διάσταση και να γνωρίσουν το έργο του πανεπιστημιακοί από όλη την Ευρώπη.

The post Παγκόσμια διάκριση για το ΤΕΙ Κρήτης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα