Όταν λείπει ο Μέσι…

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο ποδοσφαιριστής-βαρόμετρο της Μπαρσελόνα. Μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι μόνος του, την ίδια στιγμή που οι συμπαίκτες του δεν μπορούν. Με λίγα λόγια είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν λείπει ο Αργεντινός;

Ο συναγερμός χτύπησε κόκκινο στην Αλμερία, όταν ο Μέσι τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή. Οι γιατροί της ομάδας ανέφεραν ότι θα λείψει 2-3 εβδομάδες. Όπως ήταν αναμενόμενο στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ισπανίας άρχισε πάλι η συζήτηση για το αν η Μπάρσα εξαρτάται από τον Μέσι. Φαίνεται λογικό και πιθανό, αλλά

τα αποτελέσματα δείχνουν άλλα…

Απόψε οι Καταλανοί θα αγωνιστούν στην Σκωτία κόντρα στην Σέλτικ του Γιώργου Σαμαρά χωρίς τον Μέσι. Ο Αργεντινός σπάνια λείπει από παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας δούμε, όμως, τι γίνεται όταν λείπει.

Στην περσινή περίοδο ο Μέσι δεν αγωνίστηκε στην ήττα στο Καμπ Νόου από την Μπάγερν με 0-3, στον επαναληπτικό του πρώτου ημιτελικού του Μονάχου.

Ο Αργεντινός έλειψε και σε παιχνίδια των ομίλων την περίοδο 2009-2010 κόντρα στην Ίντερ (τότε του Μουρίνιο) και στην Μπάτε Μπορίσοφ. Η Μπάρσα επικράτησε και στα δύο.

Ο ημιτελικός στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπάγερν, ίσως, να είναι και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Για να βρούμε ήττα της Μπάρσα χωρίς τον Μέσι, πρέπει να πάμε στην περίοδο 2008-2009, όπου ο Μέσι δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης κόντρα στην Μαγιόρκα και την Οσασούνα. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια ήταν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και δεν ήταν σημαντικά για τους “μπλαουγκράνα”, καθώς έχοντας επικρατήσει με 6-2 στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” της Ρεάλ, είχαν ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Από τότε και μέχρι την ήττα από την Μπάγερν στο “Καμπ Νόου”, η Μπάρσα δεν έχασε ποτέ χωρίς τον Μέσι. Ο Λέο θέλει να αγωνίζεται πάντα, γι’ αυτό και έχει χάσει -μόλις- 34 παιχνίδια τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από την ημέρα που είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Μέσι δεν χάνει πάνω από 10 παιχνίδια της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (ισπανικό σούπερ καπ, πρωτάθλημα, κύπελλο και τσάμπιονς λιγκ). Από τα 34 ματς που δεν έπαιξε ο Μέσι, η Μπάρσα έχει ηττηθεί μόνο σε 3.

Οι “μπλαουγκράνα” πετυχαίνουν 2 γκολ και κάτι μέσο όρο. Στους 34 αγώνες δίχως τον Λέο, έχει 27 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Δηλαδή, το ποσοστό νικών ξεπερνάει το 80%.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τον ηγετικό ρόλο του Μέσι στην ομάδα , αλλά και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα, όμως, είναι ότι και χωρίς αυτόν, η Μπάρσα ανταποκρίνεται μια χαρά στις απαιτήσεις.

Τα παιχνίδια που έχει χάσει ο Μέσι

2008-2009 7 παιχνίδια πρωταθλήματος και δύο του κυπέλλου

2009-2010 3 παιχνίδια πρωταθλήματος, ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και ένα του ισπανικού σούπερ καπ

2010-2011 5 παιχνίδια πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου

2011-2012 1 παιχνίδι πρωταθλήματος και 1 τσάμπιονς λιγκ

2012-2013 6 παιχνίδια πρωταθλήματος, 3 κυπέλλου και ένα Τσάμπιονς Λιγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα