«Όργιο» παράνομων μονιμοποιήσεων και ανεξέλεγκτων δαπανών σε δημοτικές επιχειρήσεις

Με λουκέτο απειλούνται 411 δημοτικές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει σε απογραφή και αποστολή των οικονομικών στοιχείων τους προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε καθεστώς απόλυτης αδιαφάνειας συνεχίζουν να λειτουργούν εκατοντάδες αυτοδιοικητικές εταιρείες, σημειώνει σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος». Ο λόγος σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πως οι εποπτεύουσες δημοτικές Αρχές αποφεύγουν να ενημερώσουν το υπουργείο Εσωτερικών ακόμα και για την ύπαρξη των επιχειρήσεων, φοβούμενες ότι θα αποκαλυφθούν παράνομες μονιμοποιήσεις και ανεξέλεγκτες δαπάνες.

Δεκάδες αυτοδιοικητικές αρχές συνεχίζουν να παίζουν κρυφτούλι με τις ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου αρνούμενες να αποστείλουν οικονομικά στοιχεία και αριθμό απασχολουμένων για εκατοντάδες δημοτικές επιχειρήσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 761 δημοτικές επιχειρήσεις που υποχρεούνται να απογραφούν έως τα τέλη του έτους, έχουν απογραφεί μόλις 350.

Οι υπόλοιπες 411 αγνόησαν τουλάχιστον πέντε επιστολές του υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τις οποίες τους ζητήθηκε άμεση καταγραφή στοιχείων των ΝΠΙΔ που συντηρούν, καθώς και τις προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι οι «άφαντες» δημοτικές επιχειρήσεις θα θεωρηθούν μη υπαρκτές και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο κλείσιμό τους.

The post «Όργιο» παράνομων μονιμοποιήσεων και ανεξέλεγκτων δαπανών σε δημοτικές επιχειρήσεις appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα