Γιατι τα παιδια που θηλαζουν ειναι πιο εξυπνα ;

09:29 28/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει στο παρελθόν ότι παιδιά που έχουν θηλάσει ως μωρά έχουν υψηλότερο IQ και καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο...

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Brigham Young πραγματοποίησαν έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσουν που οφείλεται αυτό το φαινόμενο.

Όπως ανακάλυψαν, υπεύθυνα γι' αυτήν την ιδιαίτερη εξυπνάδα, φαίνεται να είναι δύο γονεϊκά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα το να ανταποκρίνονται οι γονείς στις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών και να τους διαβάζουν από την ηλικία
των 9 μηνών και έπειτα.

Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά με το θηλασμό;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι μητέρες που θηλάζουν τείνουν να υιοθετούν αυτές τις πρακτικές.

Όπως δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «The Journal of Pediatrics», η γρήγορη απόκριση των γονιών στα συναισθηματικά αιτήματα των παιδιών τους, καθώς και το να τους διαβάζουν παραμύθια, μπορεί να τους δώσει ένα προβάδισμα ανάπτυξης κατά 2 -3 μήνες, μέχρι την ηλικία των 4 ετών.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή πρόκειται για 4χρονα, ακόμη και ένας μήνας στην ανάπτυξη έχει μεγάλη σημασία.

Σε γενικές γραμμές, όπως προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων, όσα παιδιά θήλασαν 6 μήνες ή περισσότερους είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στην ικανότητά τους να διαβάζουν όχι χάρη στον θηλασμό αυτόν καθ' εαυτόν, αλλά κυρίως επειδή έτυχαν καλύτερης γονεϊκής φροντίδας.

Πηγή: onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα