Ονοματοδοσίες από τον Ασκούνη με… προεκλογικό χαρακτήρα

Για προεκλογικά τερτίπια με αποφάσεις που επηρεάζουν την πόλη της Καλλιθέας κατηγορεί τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Ασκούνη η δημοτική κίνηση «Τώρα Καλλιθέα».

Μάλιστα ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος, Λάζαρος Λασκαρίδης εξέδωσε μια ανακοίνωση που καταδεικνύει τις αποφάσεις «δημοσίων σχέσεων» που προώθησε ο κ. Ασκούνης στο Δημοτικό Συμβούλιο με ονοματοδοσίες σε οικογένειες που είναι πιθανό να επηρεάσουν την εκλογική μάχη.

Για την ακρίβεια η ανακοίνωση του «Τώρα Καλλιθέα» έχει ως εξής:

«Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας αποφάσισε

να προχωρήσει σε ονοματοθεσία τοπικού ενδιαφέροντος σ’ ένα πάρκο, στο Δημοτικό Θέατρο καθώς και στο Δημοτικό Κέντρο Υγείας. Και να φέρει το καθένα από αυτά το όνομα τριών αειμνήστων δημάρχων
της πόλης μας. Είναι υποχρέωση κάθε τόπου να τιμά την ιστορία του και τα πρόσωπα που συνετέλεσαν σε αυτή.
Ήδη το ζήτημα προχώρησε και εισήχθη στην ημερησία διάταξη της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από πλευράς δημοτικής αρχής προτείνεται:
1. Το Πάρκο των παροχθίων του Ιλισού, από του ύψους της οδού Μεγαλουπόλεως έως την οδό Σιβιτανίδου να λάβει το όνομα του Νικολάου Σκανδαλάκη, δημάρχου της περιόδου 1951-1961.
2. Το Δημοτικό Κέντρο Υγείας να λάβει το όνομα του Γιάννη Γάλλου, δημάρχου 1964-1967 και 1975-1985.
3. Το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας να λάβει το όνομα του Γιώργου Ψαλιδόπουλου, δημάρχου από το 1985 μέχρι και το 1990.
Ως εδώ όλα καλά αλλά ας μην κρυβόμαστε, πίσω από το δάχτυλό μας!
Επειδή τον επόμενο Μάιο πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές κι αφού η οικογενειοκρατία στη δημόσια ζωή της Ελλάδας καλά κρατεί, διαπιστώνουμε τα ονόματα στενών συγγενών (ενός ανεψιού με το ίδιο επώνυμο και δύο γιών, αντίστοιχα) των αειμνήστων δημάρχων αναμειγνύονται στα προεκλογικά δρώμενα. Του ενός ως πιθανού υποψηφίου δημάρχου, του έτερου ακούγεται σταθερά (και ίσως άθελά του) σε κάθε τέτοια περίοδο και του τρίτου ως εν ενεργεία αντιδημάρχου, καλούμε τη διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης: Είτε σε απόσυρση της σχετικής πρότασης, είτε σε υλοποίησή της μετά τις δημοτικές εκλογές.
Ένα εξάμηνο πριν από τις κάλπες, δεν είναι ώρα για «παράτες» που ευνοούν επιλεγμένα πρόσωπα αλλά για γόνιμο και ειλικρινή διάλογο για τα μεγάλα προβλήματα της Καλλιθέας.

Υ. Γ. Καλό θα είναι να σταματήσει επιτέλους ο «τεμαχισμός» του ονόματος του αειμνήστου Γιάννη Γάλλου ανάμεσα σε αθλητικούς οργανισμούς και κέντρα υγείας κι ας αποδοθεί η τιμή που αρμόζει σε εκείνο: Να ονομαστεί «Γιάννη Γάλλου» μια μεγάλη οδική αρτηρία της Καλλιθέας».

The post Ονοματοδοσίες από τον Ασκούνη με… προεκλογικό χαρακτήρα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα