Ονειρεύεται νέα «Δεκεμβριανά» εν έτει 2013, ο Αλέξης Τσίπρας

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα προσπαθεί να δημιουργήσει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς βλέπει πως οι προσπάθειές του να ανέβει δημοσκοπικά πέφτουν στο κενό. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η αποστροφή του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προχθές στο Σύνταγμα. Από την αρχή κιόλας, ο κ. Τσιπρας

εμφανίστηκε λάτρης του «αίματος», λέγοντάς ότι «όλα τα κατέκτησε ο λαός μας με αγώνες και αίμα» και προσθέτοντας ότι «σε τούτη εδώ την πλατεία, τον Δεκέμβρη του ’44 ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά…».

Είναι ενδεικτικό επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε στην ίδια ομιλία: «Και σήμερα σε τούτη εδώ την πλατεία ο λαός μας στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε. Τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο, την κατακτήσαμε με θυσίες. Δε θα σας αφήσουμε να την πάρετε πίσω». Πλέον, γίνεται σαφές ότι η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου καταφεύγει σε εμπρηστικά κηρύγματα, διαπιστώνοντας ότι αδυνατεί να πείσει τον λαό. Μάλιστα, όταν και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν οι «αντιδημοκρατικές» διαδικασίες, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να «ελέγξει» το κόμμα, τότε γίνεται φανερό το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Μόλις χθες τα μέλη μιας ακόμα συνιστώσας του εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση ότι μεθοδεύει τον «αποκλεισμό των διαφωνούντων από το κόμμα».

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα