Ομογενής νέος αντιπρόεδρος της αυστραλιανής Βουλής

Ο ομογενής Στιβ Γεωργανάς είναι ο νέος δεύτερος αντιπρόεδρος της αυστραλιανής Βουλής.Ο κ. Γεωργανάς, ο πρώτος ελληνικής καταγωγής Αυστραλός πολιτικός που καταλαμβάνει το συγκεκριμένο αξίωμα, εξελέγη στην θέση αυτή με ψήφους 73-71. Πριν εμπλακεί με την πολιτική ο κ. Γεωργανάς ήταν οδηγός ταξί. Εκλέγεται βουλευτής με το Εργατικό κόμμα στην έδρα

Χάϊντμαρς της Νότιας Αυστραλίας από το 2004.

Τόσο πριν την εκλογή του, αλλά ιδιαίτερα κατά την βουλευτική του θητεία ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν την ομογένεια, την Ελλάδα και την Κύπρο και επισκέπτεται συχνά τις δυο χώρες. Η εκλογή του κ. Γεωργανά έγινε δυνατή μετά την παραίτηση του προέδρου της αυστραλιανής βουλής, Πίτερ Σλίπερ.

Τη θέση προέδρου του κοινοβουλίου κατέλαβε η Αν Μπερκ και τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου ο Μπρους Σκοτ του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σλίπερ παραιτήθηκε από τη θέση του, την Τρίτη, εν μέσω ενός σεξουαλικού σκανδάλου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε καταψηφιστεί με διαφορά μιας ψήφου πρόταση μομφής που είχε καταθέσει σε βάρος του η αντιπολίτευση.

Πηγή : http://au.greekreporter.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα