Ομιλία Σαμαρά για ΕΡΤ σε λίγο στο Ναύπλιο

του Γιάννη Ντάσκα

Στο θέμα της ΕΡΤ θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του σε μισή ώρα στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο.

Κατά τις πληροφορίες από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στη γνωστή θέση που διατύπωσε για εκ βάθρων αναδιοργάνωση της ΕΡΤ αλλά ταυτόχρονα θα επαναλάβει ότι μπορεί να συζητήσει

για τρόπο άμεσης επανέναρξης της λειτουργίας της χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει αναδιοργάνωση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στη σωρεία σκανδάλων που έγιναν στην ΕΡΤ τα προηγούμενα χρόνια και έμειναν ατιμώρητα χωρίς μάλιστα να επιμείνει καμία συνδικαλιστική οργάνωση για κολασμό τους.

Σφοδρή επίθεση εναντίον των αποφάσεων για απεργιακές κινητοποιήσεις έκανε και η εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άννα Ασημακοπούλου η οποία έκανε λόγο για «παρεούλα συνδικαλιστών» για «γόρδιο δεσμό που κόβεται αφού δεν λύεται» και πρόσθεσε ότι «το μαύρο στην οθόνη συμβολίζει το τέλος της εποχής της αδιαφάνειας και της διάπραξης ατασθαλιών χωρίς συνέπειες».

Πιέσεις προς την επαναλειτουργία της ΕΡΤ άμεσα και βέβαια χωρίς παραίτηση από την αναδιάρθρωση ασκούνται από πολλές πλευρές.

Εξαιρετικά ειρωνικός και σκληρός προς τους κ.κ.Βενιζέλο και Κουβέλη είναι ο Θόδωρος Πάγκαλος σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» το οποίο παρά την απεργία κυκλοφόρησε ,όπως και οι άλλες εφημερίδες με την φαρισαϊκή επιλογή της μη υπογραφής ορισμένων ρεπορτάζ τα οποία κάνουν απλώς «νιάου»… Ο κ.Πάγκαλος γράφει ότι καμία αναδιάρθρωση δεν θα περάσει αν η ΕΡΤ δεν κλείσει γιατί όλοι οι συνδικαλιστές μόλις λάβουν σχέδιο με απολύσεις υπεράριθμων θα κηρύξουν μια από τις γνωστές απεργίες που ναι μεν διεκδικούν αλλά δεν πετυχαίνουν.

Αντίθετα καθηγητές Πανεπιστημίου όπως οι κ.κ.Κασιμάτης, Κατρούγκαλος, Χρυσόγονος μας είπαν ότι συμφωνούν μεν πως η ΕΡΤ κάθε άλλο παρά σωστά και αξιοκρατικά λειτουργεί και ότι χρειάζεται αναδιοργάνωση αλλά δεν συμφωνούν με τον ξαφνικό θάνατο και το μαύρο της οθόνης.

Αυτή η θέση την οποία και εμείς συμμεριζόμαστε προφανώς είναι πλειοψηφική και πιθανότατα θα υιοθετηθεί και από τον κ.Σαμαρά στις συναντήσεις που θα έχει αύριο το απόγευμα με τους κ.κ.Βενιζέλο και Κουβέλη, ώστε να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης και να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τις οποίες ΔΕΝ θέλει η κοινή γνώμη,πολύ περισσότερο για το χατήρι 10-20 μεγαλοστελεχών της ΕΡΤ…

Keywords
Τυχαία Θέματα