Ολυμπιακός: Ελπίδες για Κακουτά


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τους οργανωμένους οπαδούς ότι ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει έναν παίκτη που θα καλύψει το κενό του Κέβιν Μιραλάς και έναν αμυντικό χαφ,

και όπως όλα οι διοικούντες τον πειραϊκό σύλλογο έχουν ρίξει αυτή τη στιγμή το βάρος τους στον διάδοχο του Βέλγου φορ στην γραμμή κρούσης.

Τα ονόματα μάλιστα που μονοπωλούν τη ερυθρόλευκη μεταγραφική επικαιρότητα εδώ και μερικά 24ωρα είναι δύο και προέρχονται αμφότερα από την ομάδα της Τσέλσι.

Ο λόγος φυσικά για τον Γιόσι Μπεναγιούν και τον Γκαέλ Κακουτά, δύο παίκτες που την περασμένη σεζόν είχαν παραχωρηθεί δανεικοί από τους “μπλε” (ο Ισραηλινός αγωνίστηκε στην Άρσεναλ ενώ ο Γάλλος έπαιξε για έξι μήνες στη Ντιζόν) και οι οποίοι τώρα ναι μεν είναι κάτοικοι “Στάμφορντ Μπριτζ” ωστόσο δεν βρίσκονται στα πλάνα του τεχνικού της ομάδας, Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προσεγγίσει τους ανθρώπους της πρωταθλήτριας Ευρώπης αναφορικά με το ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιον από τους δύο παίκτες, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όσον αφορά στην περίπτωση όμως του 32άχρονου Γιόσι Μπεναγιούν, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κρατάει “μικρό καλάθι”, καθώς παρά την άκρως δελεαστική πρόταση που του έχει καταθέσει (4.000.000 ευρώ για διετές συμβόλαιο) ο ίδιος δεν φέρεται διατεθειμένος να μετακομίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ισραηλινός ακραίος χαφ, ο οποίος αγωνίζεται συνεχώς από το 2005 και μετά στην Πρέμιερ Λιγκ (Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Άρσεναλ) θέλει μεν να βρει ομάδα από τη στιγμή που βλέπει πως δεν υπολογίζεται από την ομάδα του Δυτικού Λονδίνου (εκτός αποστολής στο Κομιούνιτι Σιλντ), ωστόσο προτιμάει τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του να μην αφήσουν την Αγγλία.

Τόσο επειδή δεν θέλουν να… ξεβολέψουν την οικογένειά τους που έχει στεριώσει στο Λονδίνο όσο και επειδή ακούγεται πως υπάρχει ενδιαφέρον από μία ομάδα του Δυτικού Λονδίνου, τη Φούλαμ.

“Κουνάει μαντήλι” για Μπεναγιούν, ελπίζει για Κακουτά

Μπορεί πάντως οι πιθανότητες απόκτησης του Γιόσι Μπεναγιούν να είναι ελάχιστες, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι το ίδιο αποθαρρυντικά και για τον Γκαέλ Κακουτά, με τους “ερυθρόλευκους” να ελπίζουν πως θα καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία με τους “μπλε”.

Ο 21άχρονος Γάλλος εξτρέμ είχε αποκτηθεί πριν από πέντε χρόνια από τη Λανς όμως δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοσκίες των ανθρώπων της Τσέλσι και να “χτυπήσει” την πόρτα της ενδεκάδας, με αποτέλεσμα να περάσει το πρώτο εξάμηνο του 2012 στη Ντιζόν, με τη μορφή δανεισμού.

Εκεί ο Κακουτά είχε 4 γκολ σε 12 συμμετοχές πριν επιστρέψει στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να ψάχνουν ομάδα για να τον δώσουν, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015, και τον Ολυμπιακό να καραδοκεί.

Βέβαια, η περίπτωσή του φαντάζει μεν προσιτή, ωστόσο σε αυτή την κούρσα οι Πειραιώτες δεν τρέχουν μόνοι αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των γαλλικών ΜΜΕ έχουν δύο σοβαρούς

Keywords
Τυχαία Θέματα