Ολάντ: Ψήφος στην Λε Πεν σημαίνει…. πόλεμος

Την κινδυνολογία του Φρανσουά Ολάντ σε χθεσινό άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde», προειδοποιούσε τους πολίτες πως ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο δικαιολογούν τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις του.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφοι της «Le Figaro», της «Liberation» και της «Le Parisien» υποστηρίζουν πως ο Φρανσουά Ολάντ προσάρμοσε τις δηλώσεις του με βάση τη γαλλική πραγματικότητα.

Δυο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές ο Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς

όλο και περισσότεροι Γάλλοι επιθυμούν την έξοδο του Παρισιού από την Ε.Ε και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά της Ακροδεξιάς την ημέρα της κάλπης.

Μακριά από τους λαϊκισμούς και τον πειρασμό «μιας εξόδου από την Ευρώπη» προειδοποιεί τους συμπολίτες του ο πρόεδρος της Γαλλίας, διότι ισοδυναμεί με «μια έξοδο από την Ιστορία», ενώ τους κάλεσε να ταχθούν υπέρ μιας «επίμονης Ευρώπης».

Παράλληλα, υπενθύμισε στους Γάλλους τη σοβαρή προειδοποίηση του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, στην τελευταία ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι «ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο!» και «αυτή την θεμελιώδη πραγματικότητα: η Ευρώπη ισοδυναμεί με ειρήνη!».

Σε μία προσπάθεια να αφυπνίσει το γαλλικό λαό για το Ευρωπαϊκό «όραμα», ο Ολάντ έρχεται τρίτη πολιτική δύναμη σε όλες τις δημοσκοπήσεις με το ακροδεξιό κόμμα, Εθνικό Μέτωπο, της Μαρίν Λε Πέν να αναδεικνύεται πρώτο το βράδυ της 25ης Μαΐου.

Το 51% των Γάλλων θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η χώρα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό σταθερό σε σχέση με πέρυσι (52%), ωστόσο σε πτώση συγκριτικά με το 2004 (67%), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA/BFMTV/Groupe Nice-Matin που δημοσιεύθηκε λίγες ώρες αφότου ο Ολάντ προειδοποιούσε πως έξοδος από την ΕΕ ισοδυναμεί με έξοδο από την Ιστορία.

Φαίνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία, το 42% των Γάλλων θεωρούν μάλλον θετικό το γεγονός ότι η χώρα τους ανήκει στην ΕΕ και το 9% «πολύ θετικό», το 28% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι είναι «μάλλον κακό», το 10% «πολύ κακό», ενώ ένα 11% δεν απάντησε.

The post Ολάντ: Ψήφος στην Λε Πεν σημαίνει…. πόλεμος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα