«Βαριά καμπάνα» στους…. αθυρόστομους καλλιτέχνες στη Ρωσία

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα θα βρεθούν όσοι «αθυρόστομοι» δημοσιογράφοι, συγγραφείς και καλλιτέχνες στη Ρωσία, δεν τηρήσουν τον νόμο περί λογοκρισίας που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2014.

Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος ο πρόεδρος της Ρωσίας απαγορεύει την βωμολοχία στα θεατρικά έργα και τις ταινίες, στην τηλεόραση,

στα ηχογραφημένα τραγούδια αλλά και στις ζωντανές τους εκτελέσεις καθώς επίσης και στα βιβλία.

Παράλληλα, όσον αφορά τα CD και τα DVD που περιέχουν «βρώμικες» λέξεις θα πρέπει να πωλούνται σε συσκευασίες με ειδική ένδειξη που θα προειδοποιεί το κοινό για το «ακατάλληλο» περιεχόμενο τους.

Όπως αναφέρεται τα πρόστιμα στις εταιρίες θα φτάνουν έως και τα 1.400 δολάρια και 70 δολάρια για κάθε άτομο που θα ενδώσει στο «αμάρτημα» της βωμολοχίας και μάλιστα εκτός από τα πρόστιμα ενδέχεται να τιμωρούνται και με τρίμηνη παύση της εργασίας τους.

Την έντονη αντίθεση τους στον συγκεκριμένο νόμο εκφράζουν αρκετοί καλλιτέχνες, όπως είναι ο συγγραφέας Άιρβιν Γουέλς, οποίος δηλώνει στην Guardian: «Πρόκειται για μια προσπάθεια να εξαλειφθούν ή να περιθωριοποιηθούν συγκεκριμένες κουλτούρες, όπως η εργατική τάξη, το γκέτο κ.λπ.

Η γλώσσα είναι ένα ζωντανό, οργανικό πράγμα. Εάν αρχίσεις να το ελέγχεις και να υπαγορεύεις τι λέει ο κόσμος, το επόμενο βήμα είναι να υπαγορεύεις τι σκέφτεται ο κόσμος».

The post «Βαριά καμπάνα» στους…. αθυρόστομους καλλιτέχνες στη Ρωσία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα