Οι προϋποθέσεις για τις προαγωγές

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του ΥΦΕΘΑ, Θ. Δαβάκη, που αφορά τη μοριοδότηση των αξιωματικών Υγειονομικού Νοσηλευτικής (ΥΝ) για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων κλινικών, ειδικών τμημάτων και εργαστηρίων και των διακλαδικών κλινικών και κέντρων των στρατιωτικών νοσοκομείων, καθώς και των θέσεων εποπτών-τομεαρχών σε αυτά.

Για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων στα ειδικά τμήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι απαραίτητη η κλινική εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών συνολικά

Οι υποψήφιοι για να αναλάβουν θέσεις προϊσταμένων θα πρέπει να

είναι ανώτεροι αξιωματικοί (ΥΝ) φέροντες αντίστοιχα για τον Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία τον βαθμό του συνταγματάρχη, του πλοιάρχου και του σμηνάρχου, με συμπληρωμένη τουλάχιστον δεκαετή κλινική εμπειρία που θα πρέπει να έχει αποκτηθεί στις κλινικές, τα ειδικά τμήματα, τα εργαστήρια και τις διακλαδικές κλινικές και κέντρα των στρατιωτικών νοσοκομείων 401 ΓΣΝΑ, 424 ΓΣΝΕ, 414 ΣΝΕΝ, ΝΝΑ, ΝΝΚ, 251 ΓΝΑ και σε θέσεις που προβλέπονται από τους ΠΟΥ αυτών.

Έλλειψη υποψηφίων

Θέσεις ευθύνης, στην περίπτωση απουσίας υποψηφίων στον βαθμό του συνταγματάρχη και τους αντίστοιχους του ΠΝ και της ΠΑ είναι δυνατόν να αναλάβουν αξιωματικοί στον βαθμό του αντισυνταγματάρχη, του αντιπλοιάρχου και του αντισμηνάρχου, ενώ αν ούτε σε αυτό τον βαθμό δεν υπάρχουν υποψήφιοι, τότε μπορούν να επιλεγούν αξιωματικοί στον βαθμό του ταγματάρχη, του πλωτάρχη και του επισμηναγού. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να είναι κάτοχοι νοσηλευτικής ειδικότητας ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών συναφούς της νοσηλευτικής.

Τα χρόνια

Για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων στα ειδικά τμήματα των στρατιωτικών νοσοκομείων είναι απαραίτητη η κλινική εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών συνολικά που μπορούν να συγκεντρωθούν είτε συνεχόμενα είτε διακεκομμένα, αλλά πάντως εντός της τελευταίας δεκαετίας από την ημερομηνία της προκήρυξης. Για τις θέσεις τομεαρχών/εποπτών οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν διατελέσει τουλάχιστον τρία χρόνια έως προϊστάμενοι/ες κλινικής, ειδικού τμήματος, εργαστηρίου ή Διακλαδικής Κλινικής-Διακλαδικού Κέντρου.

Για να καταρτιστεί ο πίνακας μοριοδότησης των υποψηφίων θα δίνονται μόρια αναλογικά με την αρχαιότητα με τον νεότερο των υποψηφίων να λαμβάνει ένα μόριο, ο αμέσως αρχαιότερος δύο και ούτω καθεξής. Επίσης, στη μοριοδότηση θα λαμβάνονται υπόψη και σειρά άλλων παραγόντων, ενώ μέχρι 30 μόρια δίνει η γενική ικανότητα στον κατεχόμενο βαθμό.

Κώστας Αττίας

The post Οι προϋποθέσεις για τις προαγωγές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα