Ο πρίγκιπας της Ουαλίας γίνεται βασιλιάς;

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναλαμβάνει ολοένα και περισσότερες ευθύνες, ενώ πηγές των Ανακτόρων επιβεβαίωσαν ότι ο Κάρολος, πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανεβεί στο θρόνο.

Η βασίλισσα θα αναλάβει παρασκηνιακό ρόλο

Η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία κλείνει τα 88 της χρόνια τον Απρίλιο, φαίνεται να έχει κουραστεί και να μην μπορεί πλέον να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια και περιοδείες στα κράτη της Κοινοπολιτείας. Έτσι. ο πρίγκιπας Κάρολος ετοιμάζεται να πάρει τη θέση της μητέρας του. Πηγές των Ανακτόρων διέψευσαν ότι η βασίλισσα σκέφτεται τη συνταξιοδότησή της, αντιθέτως

τόνισαν ότι θα αναλάβει παρασκηνιακό ρόλο, όπως τη φιλοξενία πρέσβεων και κρατικών φορέων, τις συσκέψεις με τον πρωθυπουργό και την διεκπεραίωση των σημαντικών κρατικών θεμάτων που απαιτούν την καθημερινή της επιμέλεια. Μάλιστα, ανέφεραν ότι τους επόμενους 12 μήνες το πρόγραμμά της είναι πιο βαρύ σε σχέση με το 2012. Επίσης, διέψευσαν ότι το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Νορμανδία για τον εορτασμό της 70ής επετείου της απόβασης τον Ιούνιο θα είναι το τελευταίο επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό.

Η αλλαγή στα Ανάκτορα φαίνεται και από την συγχώνευση επικοινωνιακών ομάδων με τα ΜΜΕ του Μπάκιγχαμ με το Clarence House και από τη δημιουργία μίας κοινής υπηρεσίας από την επίσημη κατοικία της βασίλισσας στο Λονδίνο. Η υπηρεσία αυτή θα είναι υπό την επίβλεψη της διευθύντριας επικοινωνίας του πρίγκιπα Κάρολου, Σάλι Όσμαν, της οποίας η αμοιβή θα καταβάλλεται από το εισόδημα του Δούκα της Κορνουάλης.

Πηγή: telegraph.co.uk/DAILY MAIL

The post Ο πρίγκιπας της Ουαλίας γίνεται βασιλιάς; appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα