Οι προτάσεις του ΚΘΒΕ για το καλοκαίρι

Αριστοφάνη, Χουρμούζη και Ξενόπουλο προτείνει για φέτος στους θεατές του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Αριστοφάνη, Χουρμούζη και Ξενόπουλο περιλαμβάνουν οι καλοκαιρινές παραγωγές που ανακοινώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Κορωνίδα του φετινού θερινού του προγραμματισμού είναι η αριστοφανική «Ειρήνη» που σκηνοθετεί ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο Τρυγαίο, τον Φάνη Μουρατίδη Ερμή και

τον Γιώργο Κωνσταντίνου να αποδίδει το μέρος της Παράβασης (στο οποίο ως γνωστόν ο αρχαίος ποιητής απευθυνόταν άμεσα στο κοινό). Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 5 και 6 Ιουλίου ανοίγοντας την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Φιλίππων- Θάσου. Στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί στις 10 και 11 Ιουλίου. Το ραντεβού με το κοινό της Επιδαύρου έχει προγραμματιστεί για τις 26 και 27 Ιουλίου. Ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη θα κάνει μια στάση και από το Ηρώδειο.
Οι υπόλοιπες παραγωγές περιλαμβάνουν: μετεπαναστατική κωμωδία και συγκεκριμένα τον «Λεπρέντη» του Μιχαήλ Χουρμούζη με τον Κώστα Σάντα σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη αλλά και έναν Ξενόπουλο, τον «Πειρασμό» σκηνοθετημένο από τον Ένκε Φεζολάρι. Οι θεατρικοί χώροι θα ανακοινωθούν εν καιρώ, διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του οργανισμού ο οποίος παράλληλα ανακοινώνει την συνέχιση και τους καλοκαιρινούς μήνες του «Κοινωνικού θεατροπωλείου» αλλά και την επέκταση του προγράμματος «Θέατρο κατ’οίκον» σε κεντρικούς δήμους της Μακεδονίας και της Θράκης με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης. Τέλος, ανακοινώνει την μετάκληση της μουσικής παράστασης «P.I.G.S. Revolution» της ομάδας «ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένων» σε φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, αφού συμπλήρωσαν αισίως τρεις σεζόν παραστάσεων.

πηγή: tospirto.net

Keywords
Τυχαία Θέματα