Οι προτάσεις της Τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά υποστηρίζουν οι Ευρωβουλευτές-ελεγκτές της Τρόικας

« Οι προτάσεις της Τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά» δήλωσε ο Χόαγκ Γκοτς ένας από τους ευρωβουλευτές κατά την συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην ελληνική Βουλή. Οι ευρωβουλευτές έχουν έρθει στη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν από αντιπροσωπία Ελλήνων βουλευτών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν οι αποφάσεις για τα προγράμματα προσαρμογής.

Στις δηλώσεις του ο κ. Γκoτς τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε για να σας ακούσουμε. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη Δημοκρατία και γνωρίζουμε ότι η αίσθηση στην

Ελλάδα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έδρασε με το πιστόλι στο κρόταφο. Και στην Ευρώπη η αίσθηση είναι ότι δεν οδήγησαν πουθενά οι προτάσεις της τρόικας και ελήφθησαν αποφάσεις που οδήγησαν όχι σε περισσότερο δημοκρατικό έλεγχο. Γι’ αυτό και διενεργούμε έρευνα για την δράση της Τρόικας».

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών -που διεξάγουν την έρευνα- Οτμάρ Κάρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση σημείωσε ότι «στόχος μας είναι η διερεύνηση της Δημοκρατικής νομιμοποίησης στην εντολή – έργο και υλοποίηση των προτάσεων της Τρόικας. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να μάθουμε αν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε πώς οι επιτροπές σας και το Κοινοβούλιο συμμετείχαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων και πώς διαμορφώθηκε η εντολή της Τρόικας. Η εντολή μας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά εν γένει στην παρουσία της τρόικας».

Από την πλευρά των Ελλήνων βουλευτών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε σκληρή κριτική σε τρόικα και Ευρωκοινοβούλιο που επέτρεψαν να εφαρμοστούν στην χώρα τα μνημόνια κάνοντας λόγο για «μαρτύριο και εξευτελισμό» που υφίστανται οι Έλληνες βουλευτές τα τελευταία τέσσερα χρόνια καθώς «έχει καταργηθεί ο ρόλος της Βουλής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους αντιπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου λέγοντας : «Εκφράζω θλίψη που μας ξεχάσατε τέσσερα χρόνια μνημονιακής τραγωδίας κατά την οποία η Ελλάδα έχει υποστεί τεράστια καταστροφή που δεν υπάρχει προηγούμενο. Το ευρωκοινοβούλιο με απάθεια παρακολουθούσε την τραγωδία σε ειρηνική περίοδο. Αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν ήταν διάσωση αλλά η απόλυτη καταστροφή. Ήρθατε στη Βουλή με αυτοκίνητο θα ήταν καλό να περπατήσετε τους δρόμους της Αθήνας. Να δείτε την πραγματική Αθήνα όπου υπάρχουν άστεγοι και εξαθλιωμένοι και νέοι που μεταναστεύουν. Αυτά ήταν σωτήρια μέτρα που επεβλήθησαν από την «δικτατορία» της Ε.Ε. και ΔΝΤ. Τα προγράμματα δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση επεβλήθησαν με το πιστόλι στον κρόταφο.

The post Οι προτάσεις της Τρόικας δεν οδήγησαν πουθενά υποστηρίζουν οι Ευρωβουλευτές-ελεγκτές της Τρόικας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα