Τέσσερις νέες συλλήψεις στα πλαίσια των ερευνών για τον Χρ. Ξηρό

Σε τέσσερις νέες συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του Χριστόδουλου Ξηρού και συνεργατών του στο αντάρτικο πόλεως.

Στο σπίτι δύο εκ των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέντε φορητοί πομποδέκτες, ένα μαχαίρι, μια βαριοπούλα, έντυπο υλικό κ.α., ενώ στο σπίτι του τρίτου βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Αξίζει κανείς

να αναφέρει πως οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες ημέρες εστιάζουν ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετά πρόσωπα που σχετίζονται με το ένοπλο αντάρτικο πόλεων έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Να θυμίσουμε, πως ήδη από καλοκαίρι του 2013 η Δ.Α.Ε.Ε.Β. είχε στρέψει τις έρευνες της για την τρομοκρατία στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τον Ιούλιο του ίδιους έτους είχαμε και μία σειρά συλλήψεων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο γενικευμένο σχέδιο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών με τον ονομασία «Φοίνικας». Μάλιστα, στους τότε συλληφθέντες είχε αποδοθεί και επίθεση την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που φαίνεται πως είναι σε.. ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον «Μανώλη» της 17Ν.

Τέλος, στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αθήνα, βρέθηκαν μία ξιφολόγχη, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, δύο φορητοί πομποδέκτες με φορτιστή, δύο μαχαίρια, τρεις σφεντόνες, μία «πεταλούδα», μία κροτίδα, ένα φυσίγγι των 9 χιλιοστών και έντυπο υλικό κ.α..

Σήμερα Τετάρτη, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Ασφάλεια πραγματοποίησαν έρευνες σε τρία σπίτια στην Αθήνα και ισάριθμα στη Θεσσαλονίκη.

Κ. Π.

The post Τέσσερις νέες συλλήψεις στα πλαίσια των ερευνών για τον Χρ. Ξηρό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα