Οι ομιλίες των αρχηγών κομμάτων στη Βουλή

Σκληρή επίθεση στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία του να κυβερνήσει τη χώρα
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

παρουσίασε τις προϋποθέσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακάμψει και να εξέλθει από την κρίση ενώ χαρακτήρισε μείζονος θέμα την πολιτική σταθερότητα και σημείωσε πως θα διαψευστούν όσοι ποντάρουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας.
«Εσωτερική προϋπόθεση για την εθνική ανάκαμψη είναι να προχωρήσουμε σε θεσμικές αλλαγές σε δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη, να αντιμετωπίσουμε τα θέματα του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ασφάλειας, μετανάστευσης, λειτουργίας των πόλεων, να δούμε τα μεγάλα ζητήματα: εκλογικό σύστημα, κωδικοποίηση της νομοθεσίας και εν τέλει αναθεώρηση του Συντάγματος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως: «Η Ελλάδα μπορεί σύντομα να μετατραπεί από αποδιοπομπαίο τράγο σε παράδειγμα σύγχρονης ανταγωνιστικής οικονομίας στην Ευρώπη».
Ολοκληρώνοντας Ο Κ. Βενιζέλος ζήτησε γρήγορες αποφάσεις από τους ευρωπαίους εταίρους έτσι ώστε να αλλάξει το δυσχερές κλίμα  που συνεχίζει να υφίσταται για την Ελλάδα.
Την θετική ψήφο του κόμματος του στον προϋπολογισμό ανακοίνωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να τίθεται θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας λόγω της διελκυστίνδας μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Αμέσως μετά πρέπει να ζητηθεί η αποδέσμευση ολόκληρης της δόσης των 31,5 δις και των όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα δόσεων».
Μιλώντας για την αποτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ο κ. Κουβέλης τόνισε «Το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Πρώτη αλλαγή είναι αυτή της νοοτροπίας που μας αντιμετωπίζουν οι εταίροι και οι δανειστές» και ολοκλήρωσε λέγοντας «Πρέπει να διεκδικήσουμε χρονικη επαναπροσαρμογή και επιμήκυνηση του προγράμματος, προκειμένου να γίνουν σταδιακά οι αλλαγές, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ».
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Πάνος Καμμένος λέγοντας πως η κυβέρνηση εκβίασε τους βουλευτές για να περάσει τα μέτρα και επανέλαβε  πως μετά τις 16 του μηνός –όπου σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών τελειώνουν τα οικονομικά αποθέματα- δεν θα υπάρχει ούτε βοήθεια, ούτε μνημόνιο.
Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης διερωτήθηκε  για την πορεία της έκθεσης της τρόικας, για το αν το χρέος είναι βιώσιμο, για την ολοκλήρωση της έκθεσης της BlackRock όπως επίσης και αν τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Τετάρτη ήταν τα τελευταία. «Ο προϋπολογισμός κατατίθεται με την προϋπόθεση ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ έχει εξασφαλιστεί, αλλά ο Σόιμπλε είπε θα δούμε και πως…» τόνισε χαρακτηριστικά  ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Μιλώντας στη συνέχεια για το θέμα με τα προνόμια που κατέχουν οι υπάλληλοι της Βουλής κάλεσε  δημόσια διάσκεψη των Προέδρων έτσι ώστε να καταργηθο
Keywords
Τυχαία Θέματα