Οι ΗΠΑ απομάκρυναν τους Αμερικανούς πολίτες από το Σουδάν

Απομάκρυναν οι ΗΠΑ τους Αμερικανούς πολίτες από το Νότιο Σουδάν με τρεις πτήσεις, την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από βίαιες μάχες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Άλλοι 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Πιο συγκεκριμένα, δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 Hercules και μια πτήση τσάρτερ αναχώρησαν από τη Τζούμπα μεταφέροντας το προσωπικό της πρεσβείας, Αμερικανούς

πολίτες και πολίτες άλλων χωρών, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα φροντίσουν για την απομάκρυνση και άλλων προσώπων, εφόσον χρειαστεί.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν βαθύτατα για τις πρόσφατες συγκρούσεις στο Νότιο Σουδάν», δήλωσε η Χαρφ. «Καλούμε τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κλιμάκωση μιας ήδη τεταμένης κατάστασης ή να πυροδοτήσει τη βία. Είναι απολύτως κρίσιμο οι πολιτικές διαφορές να επιλυθούν με ειρηνικά και δημοκρατικά μέσα» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ, ακόμα 19 πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων στο Νότιο Σουδάν, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα, η βία άρχισε να εξαπλώνεται και εκτός της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη νωρίτερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για 500 νεκρούς και 800 τραυματίες από την Κυριακή, οπότε και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις.

The post Οι ΗΠΑ απομάκρυναν τους Αμερικανούς πολίτες από το Σουδάν appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα