Οι γκέι παρελαύνουν για τα δικαιώματά τους

Με το σύνθημα «Η Αθήνα δικιά μας» βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα το 9ο Athens Pride στην Πλατεία Κλαυθμώνος και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

«Η παρέλασή μας σταδιακά μεγαλώνει. Ο δρόμος, όμως, για την ισότητα και το σεβασμό είναι ακόμη μακρύς» αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, όπου γίνεται εκτενέστατη αναφορά στο έλλειμμα θεσμικής-κοινωνικής προστασίας και ίσων

δικαιωμάτων των LBGT ατόμων στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών) ατόμων που διοργανώνεται επί δέκα χρόνια στη χώρα μας, αλλά που στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης και τις ΗΠΑ μετράει δεκαετίες.
«Καλημέρα!! Σήμερα αναδεικνύουμε την πολύχρωμη Αθήνα! Μια πόλη που ανήκει σε όσους/ες πολεμούν για την ορατότητα, την αξιοπρέπεια και τη καθολική ισότητα. Για μια κοινωνία που αγωνίζεται για σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε ΚΑΘΕ μορφής ρατσισμού. Από τις 12:00 οι οργανώσεις στην πλατεία, από τη 13:00 DJ sets, στις 17:00 οι χαιρετισμοί, στις 18:00 προθέρμανση με ZUMBA fitness, 18:30 ΠΑΡΕΛΑΣΗ με Quilombo συντροφιά και 21:00 ξεφάντωμα μέχρι αργά στην Κλαυθμώνος! Αthens Pride 2013, H ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης «Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας» στο facebook.

Στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, και το 2ο Φεστιβάλ Gay Pride.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ

To Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με το «Banner Project–Absent Friends». Όλοι και όλες θα μπορούν να αφήσουν το μήνυμά τους στο ειδικό πανό, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα.
Μεταξύ 12:00 και 17:00: θα λειτουργεί το «Εργαστήριο Πλακάτ», ώστε όλοι και όλες να δώσουν το δικό τους χρώμα και λόγο στην Παρέλαση.
Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι χαιρετισμοί με πρώτο από τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη.
Από τις 18.00 το απόγευμα, πιστοποιημένοι καθηγητές zumba θα αναλάβουν να ξεσηκώσουν το πλήθος.
Μισή ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η Παρέλαση (με τους QUILOMBO), ενώ από τις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει μεγάλο πάρτυ και συναυλία.

Πηγή:apospasma.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα