Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη Μέρκελ

Άσχημα τα νέα για τη γερμανική κυβέρνηση, το κύρος της οποίας φαίνεται να πέφτει σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση με την επωνυμία „Regierungsmonitor“, που διεξήγαγε η ερευνητική ομάδα ‘Εκλογές’ για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, επτά στους δέκα κατηγορούν την κυβέρνηση συνασπισμού (CDU/CSU και FDP) για εξυπηρέτηση μεμονωμένων συμφερόντων. Μόνον το 24% πιστεύει ότι στο επίκεντρο της κυβέρνησης

της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται το κοινό καλό.

Το 65% επίσης θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται «καθόλου» ή «όχι τόσο έντονα» για τα μελλοντικά προβλήματα της Γερμανίας. Ακόμα και για σημαντικά εγχειρήματα, όπως η ενεργειακή αλλαγή η συναίνεση των πολιτών συρρικνώνεται. Μόλις το 42% είναι ικανοποιημένο με τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δηλαδή 10% λιγότεροι πολίτες σε σχέση με προηγούμενη σχετική δημοσκόπηση που έλαβε χώρα τον Ιούλιο.

Προφανώς, το κύρος της κυβέρνησης μειώνεται, κυρίως λόγω των χαμηλών ποσοστών που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Φίλιπ Ρέσλερ και τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ανήκουν στο FDP. «Ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ είναι μειοψηφικά κοντά στους πολίτες», αναφέρει η μελέτη, προσθέτοντας ότι μόνο το 15% τον θεωρούν ικανό να επιβάλει τις απόψεις του.

Για τον υπουργό καγκελαρίας Ρόλαντ Ποφάλα (CDU) η πλειοψηφία του λαού δεν έχει εικόνα. Το όνομά του δεν λέει τίποτα στο 60% των Γερμανών. Μαζί με τον υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αζημίωτη παραμένει μόνον η καγκελάριος Μέρκελ: Παρά τις μικρές απώλειες, 67% των ερωτηθέντων αξιολογούν τη δουλειά της «μάλλον θετικά».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα