Οι φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτησή τους στη Βουλή, επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θίγουν το θέμα των φοροαπαλλαγών του ελληνικού εφοπλισμού και των ναυτιλιακών εταιριών.

Συγκεκριμένα, οι Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Συρμαλένιος, και Ευκλείδης Τσακαλώτος, απηύθυναν ερώτηση προς την κυβέρνηση και τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Ναυτιλίας, σχετικά με την πρόθεση κατάργησης των

58 διαφορετικών φορολογικών απαλλαγών που απολαμβάνει ο εν λόγω κλάδος, ή για την επανεξέτασή τους από μηδενική βάση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επίσης, διακήρυξαν την πρόθεση του κόμματός τους να αναδιαμορφώσει τις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού κράτους, της ναυτιλίας και του εφοπλιστικού κόσμου, ξεκινώντας από το μηδέν, θέτοντας απώτερο στόχο τη φορολογική δικαιοσύνη μεταξύ των πολιτών, καθώς και την αύξηση των φορολογικών εσόδων, όπως δήλωσαν, καταργώντας τις σχετικές φοροαπαλλαγές.

Απαντώντας σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ανώτερα στελέχη ναυτιλιακών εταιριών σημειώνουν ότι «η ναυτιλία είναι μία διεθνής δραστηριότητα, που απαιτείται να αντιμετωπισθεί αναλόγως», ενώ, όπως υποστηρίζουν, σε περίπτωση που καταργηθούν τα φορολογικά πλεονεκτήματα των ναυτιλιακών εταιριών, είναι πιθανό πολλές εξ’ αυτών να αποφασίσουν να μεταφέρουν την έδρα τους.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, παρευρισκόμενος σε φόρουμ του ναυτιλιακού κλάδο, δήλωσε ότι η ναυτιλία στηρίζει σημαντικά την ελληνική οικονομία και την ανάπτυξή της.

Τέλος, έκανε λόγο για «το θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας», το οποίο δημιουργήθηκε χάρη στην τριμερή συνεργασία της Πολιτείας, της ναυτεργασίας και της πλοιοκτησίας, σχέση η οποία προβλέπεται να διατηρηθεί αναλλοίωτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα