Οι δήμαρχοι συναντούν υπουργούς, οι εργαζόμενοι στους δρόμους

Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο (στις 14:00) και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη (στις 16:00) θα έχει σήμερα, Δευτέρα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ). Οι δήμαρχοι θα θέσουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο κινητικότητας, εν όψει της ψήφισής

του στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου.

Αύριο Τρίτη, οι δήμαρχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή και θα επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα εξετάσει και θα εκτιμήσει τις επόμενες ενέργειές του. Πάντως, η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων στη συνεδρίαση της Παρασκευής έθεσε στη διάθεση του ΔΣ της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.

Παράλληλα, κλιμακώνονται από σήμερα οι αντιδράσεις των υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για την κινητικότητα και τις απολύσεις. Σήμερα στις 12.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην… πλατεία Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Την ίδια ημέρα, στις 20.00 η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί και μουσική συναυλία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Για τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι Δήμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα