Ο υπουργος γρηγορακος προσελαβε επιορκη του δημου αθηναιων στο γραφειο του!

09:54 15/7/2013 - Πηγή: Fimotro

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ
Μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα (που κινδυνεύει να εκθέσει και την κυβέρνηση) δημιουργείται για τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο οποίος έκανε επιλογές που αν μη τι άλλο δεν συνάδουν με τα...

δεδομένα και τις απαιτήσεις αυτής της ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής συγκυρίας.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ (και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου) κ. Γρηγοράκος επέλεξε, ως δεξί του
χέρι στο υπουργείο, μια γυναίκα -γνωστό «πράσινο» στέλεχος-, το όνομα της οποίας όμως έχει εμπλακεί σε πρόσφατη υπόθεση διαφθοράς και απάτης στον Δήμο Αθηναίων!
Το θέμα είχε ξεσπάσει πριν από έναν χρόνο -τον Ιούλιο του 2012-, όταν 49χρονη υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένη στον Δήμο Αθηναίων, συνελήφθη επ' αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απάτης. Η εν λόγω υπάλληλος, παρουσιαζόμενη ως ιδιαιτέρα γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, καταγγέλθηκε ότι ζητούσε χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να «λύνει» προβλήματά τους με τις υπηρεσίες του δήμου.
Τελικώς προέκυψε ότι ουδέποτε υπήρξε γραμματέας του δημάρχου Αθηναίων, αλλά υπηρετούσε σε άλλη υπηρεσία του δήμου. Η συλληφθείσα πάντως φέρεται στην τότε απολογία της να ενέπλεξε μια άλλη γυναίκα με μακρά εσωκομματική διαδρομή στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε τοποθετηθεί από τον κ. Καμίνη επικεφαλής σημαντικού και μεγάλου φορέα του Δήμου Αθηναίων. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει σάλος, ο απόηχος του οποίου έφθασε εντός ολίγων ημερών και εντός του δημοτικού συμβουλίου.
Αν και ήταν πρόωρο οποιοδήποτε θέμα ποινικής ευθύνης της, καθώς η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο, μπροστά στις πολιτικές αντιδράσεις ακόμη και από τον δικό του χώρο ο κ. Καμίνης υποχρεώθηκε να την ωθήσει σε παραίτηση από τη θέση που κατείχε και να τη μετακινήσει σε άλλο, δευτερεύον, πόστο.
Πηγή : Δημοκρατία
Keywords
Τυχαία Θέματα