Οι αποκαλύψεις του Μητσοτάκη

Δεν χρειάστηκε να επαναλάβει τα λόγια που είχε πει παραμονές των εκλογών του 1993 ότι τα μεγάλα συμφέροντα – εντός κι εκτός Ελλάδος – σχεδιάζουν να τον ρίξουν αποσκοπώντας να ρίξουν τη χώρα στα τάρταρα του ΔΝΤ. Απλώς έπαιξε σε βίντεο το απόσπασμα της σχετικής του ομιλίας. Άλλα όμως που έπρεπε να πει για τον ρόλο των Παπανδρέου τα παράβλεψε ή τουλάχιστον δεν έδωσε και τόση σημασία περιοριζόμενος σε κριτική για τη «μισή προσπάθεια του Σημίτη».

Ανέφερε

χαρακτηριστικά: «Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το δρόμο της. Με την εξαίρεση της μισής προσπάθειας που έκανε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του μέχρι να εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, στηριζόμενος κυρίως πάνω στα δικά μας επιτεύγματα και πολιτικές, η Ελλάδα ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων. Παρά τις ελάχιστες φωνές που απομονωμένες από την ευρύτερη κοινή γνώμη, προειδοποιούσαν μάταια για τα επερχόμενα δεινά, ο δανεισμός συνεχίστηκε και κορυφώθηκε στη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000. Φτάσαμε έτσι νομοτελειακά στην κατάρρευση και τη χρεωκοπία, που μπορούσαμε και έπρεπε ασφαλώς να έχουμε αποφύγει», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο πολιτικός κόσμος δεν λέει ακόμα την πλέον προφανή σε όλους αλήθεια. Ότι από εδώ και πέρα τα δανεικά τελείωσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι πλέον να ζήσουμε με αυτά που έχουμε και να πληρώνουμε στο εξωτερικό για πολλά χρόνια ένα μέρος από το εισόδημα που κερδίζουμε για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων. Τόκων και χρεολυσίων που τα τελευταία τριάντα χρόνια εξοφλούσαμε κατά σύστημα με νέα δανεικά», επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα