Ο…”γέροντας Παστίτσιος” έβαλε φωτιά στα social media

Στις 18 Σεπτεμβρίου η σελίδα του facebook με την ονομασία «Γέροντας Παστίτσιος», ο 27χρονος διαχειριστής της οποίας έβριζε τον γέροντα Παϊσιο, έγινε το πρώτο θέμα στα πολιτικά πηγαδάκια της βουλής, σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία αλλά και στο διαδίκτυο.

Τους τελευταίους μήνες, χιλιάδες καταγγελίες είχαν φτάσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

από χρήστες του Facebook, που ενημέρωναν τις αρχές για τις ύβρεις.

Από την ψηφιακή έρευνα, εξακριβώθηκαν τα αρχεία καταγραφής και τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή και κλιμάκιο Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι του 27χρονου στα Ψαχνά Ευβοίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Από την επιτόπια αυτοψία στον συγκεκριμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της επίμαχης σελίδας ήταν ο 27χρονος, ο οποίος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο άκουσμα της είδησης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά: Δημιουργήθηκαν ταχύτατα πολλές παρεμφερείς σελίδες και αναρτήθηκαν σατιρικά βίντεο, που «παίζουν» ή παραφθείρουν το όνομα του Παϊσιου ενώ πολλά είναι και τα καυστικά σχόλια του τύπου:

«Τώρα που έχουν απεργία οι δικαστικοί, ευκαιρία να αναλάβει η ιερά εξέταση τις υποθέσεις».«Τι ώρα είναι ο λιθοβολισμός στο Σύνταγμα;»«Άρση απορρήτου για μη κακουργηματική πράξη, για χάρη της Χρυσής Αυγής. Πόσο απέχουμε από το κυνήγι μαγισσών;»«Οι νεοναζί που ζήτησαν τη σύλληψη του δημιουργού της σατιρικής σελίδας, συνηγορούν ελεύθερα υπέρ της ευθανασίας των ανάπηρων στο Διαδίκτυο».Κοιμάσαι στην Αθήνα, ξυπνάς στο Ισλαμαμπάντ».
Keywords
Τυχαία Θέματα