Ομπάμα: Αύξηση του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζομένους (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου για τους συμβασιούχους του ομοσπονδιακού κράτους στα $10,10, θα ανακοινώσει σήμερα την Τρίτη στις 21:00 τοπική ώρα (1:00 GMT) κατά την ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση του Έθνους» στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η απόφαση έρχεται την ώρα που ένα στα πέντε παιδιά στην Αμερική ζει

κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με το BBC.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση θα πλήξει την αγορά εργασίας

Σε αυτήν την αύξηση ο πρόεδρος θα προχωρήσει παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, μέσα από την έκδοση διατάγματος.

Σύμφωνα με το NYT, ο Ομπάμα θα ζητήσει παράλληλα από το Κογκρέσο να περάσει νομοθεσία για την αύξηση του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζομένους στα $10,10 την ώρα, από $7,25 σήμερα.

Στο προσχέδιο της ομιλίας του προέδρου των ΗΠΑ αναφέρεται: «Οι σκληρά εργαζόμενοι Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων των συντηρητών κτιρίων και των εργατών στις κατασκευές, οι οποίοι δουλεύουν σε νέες ομοσπονδιακές συμβάσεις θα επωφεληθούν από το διάταγμα». Ακόμη, υπογραμμίζεται: «Η πράξη αυτή θα καλύψει τους εργαζομένους που εκτελούν υπηρεσίες ή κατασκευάζουν κτίρια και πληρώνονται με λιγότερο από 10,10 δολάρια την ώρα. Ορισμένα παραδείγματα σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων που θα επωφεληθούν, περιλαμβάνουν τους εργαζομένους στις στρατιωτικές βάσεις».

Ο Ομπάμα ασκεί πιέσεις στο Κογκρέσο για την άρση του κατώτατου μισθού σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κάτι που δεν στηρίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι και η Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί πιστεύουν ότι θα πλήξει την αγορά εργασίας.

Αρκετές από τις πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αυξήσει τον κατώτατο μισθό, αλλά σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχει αυξηθεί από τον Ιούλιο του 2009 και βρίσκεται στα 7,25 δολάρια την ώρα.

The post Ομπάμα: Αύξηση του κατώτατου μισθού για όλους τους εργαζομένους (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα