Ο Τζέιμι Όλιβερ και το βιβλίο που έκαψε!

Ο πιο αναγνωρίσιμος και trendy μάγειρας στον κόσμο λανσάρει τη νέα του έκδοση με συνταγές και δέχεται σκληρή κριτική για παλιότερη δήλωσή του ότι ο ίδιος δεν διάβασε ποτέ του βιβλίο.

Το νέο βιβλίου του διάσημου -κυρίως από τις εκπομπές του που μεταδίδονται σχεδόν σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- Τζέιμι Όλιβερ βρίσκεται ήδη στα ράφια της Ευρώπης και της Αμερικής αλλά όπως πικρόχολα σχολιάζουν τα αμερικανικά media

αυτό δεν σημαίνει ότι… το έχει διαβάσει κιόλας.

Αφορμή για τα σκληρά λόγια στάθηκε συνέντευξη που παραχώρησε ο σεφ στη βρετανική έκδοση του The Independent και στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε πως δεν έχει ανοίξει ούτε ένα βιβλίο στη ζωή του!

«Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου βιβλίο. Το ξέρω ότι κάτι τέτοιο με κάνει να φαίνομαι εξαιρετικά αδαής αλλά είμαι δυσλεξικός και βαριέμαι πολύ εύκολα. Το μοναδικό βιβλίο που έχω προσπαθήσει να τελειώσω ήταν το Kitchen Confidential του Anthony Bourdain αλλά τότε ο συγγραφέας ήρθε στη Βρετανία και δεν σταμάτησε να μου επιτίθεται για πέντε ολόκληρα χρόνια. Έτσι κι εγώ πέταξα το βιβλίο του στη φωτιά. Τώρα πια μου έχει ζητήσει συγγνώμη και τα βρήκαμε. Κάπου εδώ θα πρέπει να το τελειώσω δηλαδή«, δήλωσε ο Τζέιμι Όλιβερ και η Huffington Post επισημαίνει πως η δυσλεξία δεν είναι άλλοθι για τους απαίδευτους.

«Η δυσλεξία δεν εμπόδισε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, την Αγκάθα Κρίστι και τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ να γράψουν αριστουργήματα. Σοβαρά τώρα Τζέιμι… άνοιξε κανένα βιβλίο«, γράφει η διαδικτυακή εφημερίδα.

Πηγή: http://www.pkool.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα