Ομοφοβική επίθεση σε ομογενή πρώην βουλευτή

Ομοφοβική επίθεση δέχτηκε ελληνοσουηδός πρώην βουλευτής, σύμφωνα με τη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet. Όπως καταγγέλει ο Τάσος Σταφυλίδης το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας. Ο ίδιος είχε έρθει στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των διακοπών του καθολικού Πάσχα....
Ένα βράδυ και ενώ
επέστρεφε μαζί με φίλο του από διασκέδαση, δέχτηκε επίθεση από τρεις μαυροντυμένους μασκοφόρους. «Στην αρχή νομίζαμε πως θα μας ληστέψουν» δήλωσε ο κ. Σταφυλίδης. Ωστόσο, οι άγνωστοι τους έβριζαν, φωνάζοντας «Παλιόπ****ς», ενώ στην συνέχεια άρχισαν να τους κλωτσάνε και να τους γρονθοκοπούν.
Οι μασκοφόροι τους εγκατέλειψαν αιμόφυρτους, χωρίς να κλέψουν τίποτε…
Σύμφωνα με τη σελίδα 10percent, ο κ. Σταφυλίδης δηλώνει πως είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για ένα έγκλημα μίσους.
Ο ίδιος σημείωσε πως τα φαινόμενα ρατσισμού έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα της κρίσης: «Η κρίση κάνει τους ανθρώπους επιρρεπείς σε τέτοιου είδους ρητορική και συναισθήματα».
Και συμπλήρωσε πως «ο ρατσισμός και η ομοφοβία στην Ευρώπη και τη Σουηδία είναι πολύ χειρότερη απ” ό,τι θεωρούσα».
Στο δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας τονίζεται η δράση της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το κόμμα που συχνά επιδίδεται σε επιθέσεις κατά μεταναστών και ομοφυλόφιλων.
Ο κ. Σταφυλίδης είναι ηθοποιός, ακτιβιστής και ο πρώτος ανοιχτά γκέι πολιτικός που εξελέγη στο Σουηδικό Κοινοβούλιο (1998–2006) με το Σουηδικό Αριστερό Κόμμα.
Ο κ. Σταφυλίδης αμέσως μετά την επίθεση:
Keywords
Τυχαία Θέματα