Ο Σεραφείμ καλεί σε «μονομαχία» τον Αρχιεπίσκοπο εν Αθήναις των καθολικών

Ο ροκ μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ ξαφνιάζει μία ακόμη φορά το πανελλήνιο με μια πρόταση-σοκ, (προ)καλώντας τον Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις καθολικών κ. Νικόλαο Φώσκολο σε μια αναμέτρηση δυνάμεων, που θα αποδείξει ότι η Ορθοδοξία είναι η μοναδική αληθινή χριστιανική θρησκεία, μέσω ενός «πειράματος» με αγιασμό! Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso,

με επιστολή που απέστειλε και στο γραφείο Τύπου της Καθολικής Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Πειραιώς καλεί τον Αρχιεπίσκοπο σε «μονομαχία» με το εξής «πείραμα» που θα γίνει δημόσια: Να αντλήσουν νερό από την ίδια βρύση σε δύο μέρη και να τελέσουν την ιεροπραξία του αγιασμού, με τον κ. Σεραφείμ να θέτει τον απαραίτητο όρο: «Χωρίς βεβαίως ὁ ἐκλαμπρότατος κ. Φώσκολος νά προσθέση ἁλάτι, εἰς τό ὑπ’ αὐτοῦ ἁγιαζόμενο νερό».Ο Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις καθολικών κ. Νικόλαος Φώσκολος.

Στη συνέχεια οι δύο αγιασμοί να σφραγισθούν σε ασφαλές μέρος και μετά την πάροδο ενός μήνα να ανοιχθούν για να διαπιστωθεί «ὄχι λογικῶς, ἀλλά ὑπερφυσικῶς ποῖος εἶναι ὁ ἀληθής Χριστιανισμός καί ποῖον ὁ αἰώνος Θεός χαριτώνει διά τῶν ἀκτίστων Αὐτοῦ ἐνεργειῶν». Ο αγιασμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λέει ο μητροπολίτης Σεραφείμ, θα ευωδιάζει («θά εὐωδιάζη ἄσηπος»), ενώ της Ρωμαιοκαθολικής (χωρίς αλάτι) «θά ὄζη φρικωδῶς» (θα μυρίζει άσχημα δηλαδή). Συγκεκριμένα, ο μαχητικός ιεράρχης αναφέρει χαρακτηριστικά για το αποτέλεσμα του «πειράματος»: «Ὁ Ἁγιασμός τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας παρά τήν προφανῆ ἀναξιότητά μου θά εὐωδιάζη ἄσηπος, ἐνῶ τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς θρησκευτικῆς κοινωνίας χωρίς τήν πρόσθεση ἅλατος θά ὄζη φρικωδῶς. Αυτή θα είναι η απάντηση του Πανάγιου Θεού» αναφέρει ο κ. Σεραφείμ.

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Πειραιά αναμένοντας τη θετική απάντηση του Αρχιεπισκόπου στην πρόσκλησή του τονίζει: «Διά νά μή θεωρηθῆ ὡς εὐφυολόγημα ἡ πρότασις μου ὑπενθυμίζω τήν ἐκ τοῦ βιβλίου τῶν Βασιλειῶν παρόμοια ἐνέργεια τοῦ Προφήτου Ἠλιού τοῦ Θεσβίτου». Ο μητροπολίτης τονίζει στην «Espresso» ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει το «πείραμα» και η βεβαιότητα αυτή πηγάζει από τη διαχρονική και διιστορική αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ αποκαλύπτει το εξής συγκλονιστικό: το 1981 είχε τελέσει στο πατρικό του σπίτι αγιασμό και όταν πέρυσι αυτό το σπίτι το προσέφερε στη μητρόπολη, άνοιξε το μπουκαλάκι όπου υπήρχε ο αγιασμός και με συγκίνηση διαπίστωσε ότι ευωδίαζε! «Είναι η χάρις του Αγίου Πνεύματος» υπογράμμισε.Η αναμέτρηση προβλέπει άντληση νερού από την ίδια βρύση και κλείδωμα του αγιασμού σε ασφαλές μέρος για έναν μήνα (χωρίς προσθήκη αλατιού!)

Keywords
Τυχαία Θέματα