Ο πρόεδρος των Εστιατορίων στο «Π»: Το κράτος δεν μας αφήνει να ανασάνουμε

Για τα προβλήματα και την εφιαλτική κατάσταση που έχει περιέλθει ο χώρος των εστιατορίων μίλησε αποκλειστικά στο «Π» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Εστιατωρίων, Γιάννης Τσάκος.

Όπως μας είπε ο κ. Τσάκος η κατάσταση στα εστιατόρια είναι πολύ δραματική. Μέσα σε ένα χρόνο τα μαγαζιά στην Αθήνα και όχι μόνο έχουν δει την πελατεία τους να συρρικνώνεται κατά 70%. Και αυτό γιατί «Το κράτος δεν μας βοηθά καθόλου, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο κααι δεν μας βοηθά να ανασάνουμε καθόλου» δήλωσε ο κ. Τσάκος και

σύμπλήρωσε «μας βάζουνε πρόστιμα για πλάκα»
Σε ερώτηση μας για το αν οι πολίτες συνεχίζουν να πηγαίνουν στα εστιατόρια και για το πόσο ξοδεύουν ο κ. Τσάκος μας απάντησε ότι πλέον «το 70-90% των Ελλήνων δεν πάνε καθόλου στα εστιατόρια. Ένας μέσος έλληνας όταν επισκέπτεται ένα εστιατόριο χαλάει από 10 ευρώ μέχρι 50».
Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσάκος μας είπε ότι «τα εστιατόρια για να προσελκύσουμε τους πελάτες έχουμε διαμορφώσει τους καταλόγους για να διευκολύνουμε τους καταναλωτές μας. Δεν είχαμε βάλει δώρο Χριστουγέννων. Δεν ενσωματώσαμε στις τιμές μας το ΦΠΑ ενώ έχουμε μειώσει τις τιμές μας κατά 20%»

Keywords
Τυχαία Θέματα