Ο Πειραιάς το ‘ριξε στο χορό

Μέσα σε μια ξεχωριστά εορταστική ατμόσφαιρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με σχολές χορού, ενώσεις, συλλόγους και γυμναστήρια της πόλης, πραγματοποίησε χθες, στην πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου, μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Από το πρωί εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες κάθε ηλικίας, ψυχαγωγήθηκαν και απόλαυσαν :

Στο πρώτο μέρος (11:00-14:00), παραδοσιακούς χορούς από την Κάρπαθο, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κεφαλονιά και την

Κρήτη.

Επίσης, χορογραφίες ατομικές, ζευγαριών και ομαδικές σε latin, oriental, rock n΄ roll, hiphop, zumpa, μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο από σχολές της πόλης.

Στο δεύτερο μέρος (18:00-22:00), παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μάνη, τη Μήλο, την Καππαδοκία, τη Μικρά Ασία, τους Σαρακατσάνους και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πολιτιστικοί φορείς της πόλης, παρουσίασαν λαϊκό πρόγραμμα και χόρεψαν αξέχαστα τραγούδια του Πειραιά.

Επίσης, παρουσιάστηκαν χορογραφίες ατομικές, ζευγαριών και ομαδικές σε latin, oriental, capoeira, Rnb, salsa, reggaeton freestyle hiphop, zumpa, σύγχρονο και μοντέρνο χορό από σχολές της πόλης.

Κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι,

Σ' αυτή την πόλη, στον πανέμορφο Πειραιά μας, όλοι γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι θυμόμαστε πώς είχε καταντήσει αυτός ο χώρος στον οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Ένα άναρχο πάρκινγκ που αποτελούσε ντροπή για την αισθητική, τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης.

Για μένα, η οδός Αγίου Κωνσταντίνου ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Όταν έλεγα ότι θα της δώσουμε ζωή, λίγοι το πίστευαν. Γιατί ο κόσμος είχε διολισθήσει στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια του «τίποτα δεν αλλάζει». Όμως τα καταφέραμε.

Σήμερα οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες, αλλά και οι επισκέπτες απολαμβάνουν έναν όμορφο χώρο. Η Αγίου Κωνσταντίνου απέκτησε ζωή. Λουλούδια, δέντρα, παγκάκια. Στις γιορτές των Χριστουγέννων στήσαμε ένα υπέροχο παγοδρόμιο που το απόλαυσαν τα παιδιά όχι του μόνο του Πειραιά, αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής.

Σε λίγες μέρες θα εγκαταστήσουμε ένα παιδότοπο, ενώ στα παγκάκια θα εγκατασταθούν πέργκολες, ώστε να κάθονται υπό σκιάν τα «παιδιά της τρίτης ηλικίας», καμαρώνοντας τα εγγόνια τους την ώρα πουν παίζουν. Ο Πειραιάς γιορτάζει σ' ένα κλίμα ευωδιών. Έχουμε την μεγαλύτερη Ανθοκομική Έκθεση που γίνεται στο Λεκανοπέδιο. Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού οργανώσαμε ένα γλέντι που τόσο έχουμε ανάγκη. Πολύ συχνά στερούμαστε τον χορό λόγω των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε από τη φύση μας, άνθρωποι αισιόδοξοι. Κάποιοι μου είπαν να αναστείλω ή να ακυρώσω αυτές τις εκδηλώσεις γιατί έχουμε εκλογές. Λες και πρόκειται για καμιά κατάρα. Οι εκλογές είναι ο κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας. Οι νεότεροι μπορεί να μην το θυμούνται, αλλά η Ελλάδα στερήθηκε τις εκλογές από το 1967 ως το 1974. Μόνο ότ

Keywords
Τυχαία Θέματα